KREĆE BORBA ZA MEDALJE

IVAN ČUPIĆ UVJEREN ‘Brazil se više neće ponoviti, ispucali smo svoju kvotu loših igara u Kataru’

Sljedeća utakmica protiv Poljaka će biti puno bolja, uvjeren sam u to, kaže Ivan Čupić
 Ante Cizmic / CROPIX

To je zakon velikih brojeva, jednu utakmicu, hoćeš-nećeš, moraš odigrati lošije. To je rečenica koju je nakon pobjede protiv Brazila izgovorio Igor Vori. Kapetan je time priznao ono što mnogi drugi, uključujući izbornika Slavka Golužu, nisu potvrdili kao činjenicu nakon sretno izborenog prolaza u četvrtfinale. Za nagradu su dobili slobodan dan koji su proveli u šetnji Dohom.

Pogrešan stav

Dugogodišnji vođa momčadi priznao je također da je “lutrija” koja je ipak odvela Hrvatsku među osam najboljih na svijetu posljedica stava “lako ćemo”, jer je cijela momčad podsvjesno u glavama već odradila Brazil.

U sličnom je tonu progovorio i Ivan Čupić, čovjek koji je u dosadašnjem tijeku SP-a bio najbolji hrvatski strijelac:

- Odigrali smo lošu utakmicu, no moramo čestitati Brazilcima što su nas natjerali da je tako odigramo. Nadam se da sljedeća neće biti takva. Bacali smo Brazilcima lopte u ruke, oni kao ose zuje oko nas, nismo imali ideje u napadu.

Nije to Čupić osobno izrekao, no činjenica je da su ih Brazilci iznenadili iako je izbornik Goluža nakon utakmice izjavio upravo suprotno. Bilo kako bilo, uz malu dozu sreće katastrofa je izbjegnuta i Čupić se okreće sljedećim izazovima zajedno sa suigračima:

- Sljedeća utakmica protiv Poljaka će biti puno bolja, uvjeren sam u to. Nitko od idućih suparnika neće igrati tako i mi ćemo izgledati puno bolje. Protiv svih suparnika koji su igrali, pod navodnicima ‘normalne zone’, i mi smo igrali dobro. Tako će biti i u nastavku natjecanja. Europske reprezentacije s kojima igramo nemaju tako duboke zone kao Brazilci, nemaju tako pokretljive igrače kao oni. Ne mogu primijeniti isti recept, nema straha, za tako nešto trebaš imati ekipu i trenera koji njeguje takvu igru.

Izvukli ih Ivić i Karačić

Iako su Čupić, Horvat i ostala naša krila među najbržim igračima na SP-u, Čupić je priznao da su Brazilci bili brži i od njih. Kao što je bio otvoren kad je preuzeo dio krivnje za pad na EP-u u Danskoj u polufinalu, tako i sada Ivan nije bježao od odgovornosti:

- Promašio sam dva sedmerca, ‘falio’ je i ‘Zlajo’ jednog i ‘Štrle’, a to se dogodilo kad smo ih trebali slomiti. Eto, nismo bili najbolji, no vjerujem da smo ispucali kvotu loših igara, kao i promašenih sedmeraca. U zaključku, Ivan nije pokušavao “zamagliti” stvari:

- Suparnik je srljao cijelo vrijeme, igrali su 60 minuta presing, nisu se predavali. Jedna lopta mogla je odlučiti da mi ‘odemo doma’ umjesto njih. Na kraju je ‘Fićo’ obranio penal, odradili smo nekoliko probijanja, Karačić je zabio i na individualnu smo kvalitetu prošli dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:31