SUPROTNE ZAKONU I USTAVU

Pupovac osudio Kerumove izjave o Srbima: 'To je diskriminacija. Sabor mora reagirati!'

Kerum je izjavio da su za propast njegovog poslovnog carstva krivi Srbi i Jugoslaveni odnosno da su njegovi problemi počeli onda kada je izjavio kako 'Srbi moraju znati gdje im je mjesto'

ZAGREB - Potpredsjednik SDSS-a i njihov saborski zastupnik Milorad Pupovac osudio je danas istup Željka Keruma u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" ocijenivši kako je riječ o poticanju nacionalne diskriminacije.

Za Kerumove izjave da su za propast njegovog poslovnog carstva krivi Srbi i Jugoslaveni odnosno da su njegovi problemi počeli onda kada je izjavio kako "Srbi moraju znati gdje im je mjesto" Pupovac kaže kako su suprotne odredbama o suzbijanju diskriminacije, ali i odredbama Ustava.

- Postoji duga povijest i tragično iskustvo antisemitskih izjava na prostoru srednje i južne Europe. Ako se sada na Srbe počne gledati kao na Židove onda se time nastoji poticati nacionalnu diskriminaciju. Taj tip govora je diskriminacijski i molim da Odbor za ustav i Sabor počnu o tome voditi računa posebno kada on dolazi od dužnosnika - poručio je Pupovac s današnje sjednice saborskog Odbora za ustav.

S njim se složio i predsjednik odbora SDP-ovac Josip Leko koji, međutim, upozorava kako njihov Odbor nije mjesto na kojem će se o tome arbitrirati. - Osobno osuđujem izjave, pa makar one bile pod plaštom zastupničkog imuniteta, koje diskriminiraju po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti - rekao je Leko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:52