TREĆA POBJEDA U NIZU

MEDVEŠČAK SRUŠIO NAJBOLJU MOMČAD ISTOKA Astana poražena u paklu Ledene dvorane

Dvije su bile par, treća je već - serija. Medveščakov pobjednički niz u KHL-u oplemenjen je u 11. utakmici u KHL-u. Nakon SKA i Jugre, u Ledenoj dvorani je pala i vodeća momčad istočne konferencije, Baris iz Astane (3-2).

Kazahstanci su stigli u Zagreb s pet uzastopnih pobjeda te osvojenim 21 od moguća 24 boda. Izgubili su jedino od SKA. Sve do Zagreba i Medveščaka koji iz kola u kolo izgleda sve bolje i bolje. Kada igrači daju ono što trebaju, bek Kurtis Foster gol s plave linije, a Luke Walker gol iz munjevitog kontranapada u kojem je upisao prvi bod sezone, onda se i ponekad pogreška, poput Willsiejeve kod prvog gola Barisa, lakše preboli. Kada bi se riješio tih anomalija, trener Mark French imao bi momčad kojoj sedmo mjesto, koje trenutačno drži (jedino je Medveščak u zapadnoj konferenciji odigrao 11 utakmica), bilo „pod normalno“.

- Vidimo da možemo biti uspješni ako se držimo svog sistema. Što se mojeg gola tiče, to mi je zaštitni znak tijekom cijele karijere. Moj mi je udarac omogućio da igram u ligama i klubovima u kojima sam imao priliku u karijeri - kazao je Foster koji je otvorio Barisova vratara Arija Ahonena.

Do sada vrijedni, ali neprecizni Walker napokon je upisao prvi bod („konačno je jedna ušla“), a ključnim se pokazala situacija „pet na tri“ koju je Medveščak imao minutu i pol na početku posljednje trećine. Najbolji strijelac momčadi Ryan Vesce (5+5) pospremio je jedan otpadak i, unatoč padu u posljednjoj trećini, osigurao pobjedu. U ponedjeljak (19.30) u Ledenu dolazi Avtomobilist iz Jekaterinburga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:48