NAROD U PANICI

Tisuće Australaca primilo prijetnje smrću: 'Isplati 5 tisuća dolara ili ću te ubiti'

Na tisuće Australaca bili su meta 'plaćenog ubojice varalice' nakon što su primili prijeteću sms poruku na svoje mobitele u kojoj piše kako moraju platiti tisuće dolara ukoliko žele ostati živi.

U poruci piše: "Sum1 platio mi je da te ubijem. Ako želiš da te poštedim, u roku od 48 sati, isplati 5000 dolara. Ako upozoriš policiju ili bilo koga drugoga, garantiram ti smrt... Odmah mi pošalji e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.".

Diljem Australije policija je upozorila kako prijetnja nije ozbiljna te kako građani trebaju ignorirati poruku te da ne šalju novac na nikakav račun.

'Ne proslijeđujte poruku, niti ne odgovarajte na nju. Ako je netko proslijedio ikakav novacm neka odmah kontaktira policiju i svoju banku', upozorili su policajci iz Queenslanda.

Unatoč izjavama iz policije, među stanovništvom je zavladala prava panika, budući da nitko u početku nije bio svjestan da je samo jedan od tisuću koji su primili lažne prijetnje. Na internetskim forumima uvjeravali su da li se zbilja radi o prevari.

Na jednom od njih piše: 'Upravo sam bio na policiji da prijavim prijetnju i mislio sam kako je to puno ozbiljnije od obične prevare, no tamo je već bilo troje ljudi sa istom sms porukom. Policajac je rekao kako je primio u zadnjih sat vremena više od 50 telefonskih poziva. Upozorenje su pustili u medije. Nadam se da nitko nije na ovo nasjeo. Bolesni ljudi.'

Poruke su Australci počeli primati u nedjelju, a uskoro je došlo do prave "epidemije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:47