JADRANSKI DERBI

MAGLICA IMA RECEPT ZA RIJEKU 'Samo neka se otvore na Kantridi, baš volimo igrati protiv takvih...'

'Drugi smo na ljestvici, zar to ne govori dovoljno o našim ambicijama'
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Dvaput je u dresu Bijelih igrao protiv Rijeke i oba puta zabio. Anton Maglica ima lijek za riječku obranu, ali radost nije potpuna. U oba susreta Hajduk je identičnim remijem uzeo po bod. Fali pobjeda da bi Maglica mogao kazati “ja sam match winner”, ja sam igrač koji presuđuje jadranski derbi.

- Bitno je da momčad pobjeđuje, a manje je važno tko zabija zgoditke. Rijeci sam zabijao i u Osijeku, ali svaka je utakmica nova, zasebna priča - skromno će poručiti golgeter Bijelih.

Maglica je splitski odgovor na Krstanovića. Ako centarforu iz Tomislavgrada leži Hajduk, onda Maglici definitivno ide protiv Rijeke. Ove sezone je u susretu s Rijekom krenuo u seriju. Nakon toga je zabio još tri komada, ali i sam će kazati “moglo je i više”.

- Bilo je šansi, posebno pamtim onu iz Osijeka kada sam izašao na Mikulića kod 0:0. Da sam to zabio danas bi vjerojatno gledali prvoligašku karavanu s čela kolone. Ali, dugo je prvenstvo, bit će prilika. Nadam se da ću u Rijeci nastaviti zabijati pogotke.

Pritom nije zaboravio istaknuti koji mu je cilj ove godine.

- Zabiti dvoznamenkasti broj zgoditaka. U subotu sa Zadrom sam asistirao, međutim, moj zadatak su pogoci. Lijepo je biti asistent, ali golgeter od zgoditaka živi.

Prošle godine liječio je ozljedu gotovo cijelu jesen i zgoditkom se vratio, pogađate, upravo protiv Riječana. Važna je utakmica na Kantridi u subotu za Bijele, ali bitna je i za Maglicu i njegovo samopouzdanje. Prije godinu dana na Kantridi se ozlijedio na zagrijavanju, zbog toga će u subotu imati riječku premijeru u bijelom dresu.

- Radujem se toj utakmici. Kvalitetan travnjak, odličan suparnik. Prava utakmica za dokazivanje. Rijeka je uz Dinamo i Hajduk najbolja ekipa lige.

Na kome je imperativ uspjeha, Maglica uopće ne dvoji. Ali, nije Hajduk bez ambicija. Dapače.

- Drugi smo na ljestvici, zar to ne govori dovoljno o našim ambicijama. Imamo dvije pobjede u nizu i želimo ostati u vrhu što također stvara svojevrsni imperativ. Jasno je da je domaćin uvijek favorit u susretima podjednakih protivnika, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti s papirnatih prognoza. Uostalom, Rijeka je imala dosta problema s jačim suparnicima na startu sezone.

Hajduk najbolji s najjačima, a Rijeka ravnopravna s konkurentima iz top 5. Ravnopravna, ali dosad bez pobjede u četiri ovosezonska susreta.

- Nije slučajno sve što se dogodilo u prvom krugu, ali ne zavaravamo se statistikom Rijeke. Mi volimo igrati protiv momčadi koje se otvore. Kad naiđemo na “bunker”, kada se suočimo sa zatvorenom formacijom protivnika, onda nastaje problem. Ali Rijeka se sigurno neće braniti na Kantridi. Ne vjerujem da mogu pred svojim navijačima igrati zatvoreno i čekati na kontre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:03