PODRŠKA KOALICIJI

'NISMO SE PRODALI, SAMO ŽELIMO PROMJENE U NAŠEM GRADU' Sisački laburisti podržali SDP-ovu gradonačelnicu

Sisak, 020613.Izborni stozer sisackog SDP-a u kojemu su Marina Lovric Merzel i Kristina Ikic Banicek proslavile pobjede u drugom krugu lokalnih izbora. Marina Lovric Merzel je nova zupanica sisacko - moslavacke zupanije, a Kristina Ikic Banicek nova gradonacelnica Siska.Na fotografiji: Nova gradonaclenica Siska Kristina Ikic Banicek u suzama je docekala vijert da je pobijedila Dinka Pintarica.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Nismo sklopili trgovački sporazum, nismo se prodali, samo želimo podržati promjene u našem gradu. Tim su riječima Ivica Rendulić i Ivan Mlinarić, predsjednik i tajnik ogranka Hrvatskih laburista u Sisku obrazložili svoju odluku da u Gradskom vijeću Siska, čiji su članovi, podrže gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček i osiguraju njezinoj koaliciji u Gradskom vijeću većinu.

- Nije nam nuđeno, a nismo ni tražili pročelnička, direktorska ili ravnateljska mjesta, što ne znači da se nećemo natjecati za njih. Mi smo s novom gradonačelnicom razgovarali o projektima i kako smo vidjeli da želimo isto, bolji Sisak za sve, odlučili smo je podržati - obrazložio je Ivica Rendulić, predsjednik Hrvatskih laburista u Sisku.

Koalicija koju predvodi SDP u Sisku će tako osim potpore dvojice vijećnika iz redova HSP-a imati i podršku dvojice laburista čime će steći stabilnu većinu u Gradskom vijeću u kojem koalcija oko HDZ-a ima 11 vijećnika, SDP-ova koalicija ima 10, dok HSP i laburisti imaju po dva vijećnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:19