MANJINSKA PRAVA

'DOLAZIM U RUSIJU KONCERTOM PODRŽATI GAY POPULACIJU' Elton John ne odustaje

 AFP

MOSKVA - Engleska pop-rock zvijezda Elton John, deklarirani homoseksualac, razmišljao je da m zbog nedavno prihvaćenog tzv. antigay zakona u Rusiji, otkaže svoje planirane koncerte u toj zemlji, ali kako piše Guardian, slavni pjevač se predomislio upravo zbog položaja svojih 'seksualnih' kolega u Rusiji.

- Ništa neću dobiti bojkotom koncerata u Rusiji, samo ću postići da se LGBT zajednica u toj zemlji još više izolira. Ja kao gay ne mogu napustiti te ljude i moja je dužnost podržati ih, kazao je Elton John, koji će u moskovskom Crocus City Hallu imati koncert 6 prosinca.

Inače, zbog svoje podrške ruskim homoseksualcima na koncertima u Rusiji već u imali probleme Madonna i Lady Gaga. Naime, zastupnik iz Petreburga u Dumi Vitalij Milonov tražio je od državnog odvjetništva da se ispita djelatnost dviju pop diva jer, kako je kazao, one su dobile dozvolu za koncerte, a ne da u Rusiji provode 'političku propagandu' te su time prekršile svoju 'ugovornu obvezu'. Osim toga, neke domoljubne organizacije dale su na sud i Madonnu i Lady Gagu zbog 'propagiranja homoseksualizma među maloljetnicima' što je u Rusiji krivično djelo upravo po tom spornom 'antigay zakonu'. No, peterburški sud odbacio je te tužbe kao neosnovane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:01