BEZ GRIŽNJE SAVJESTI

LICE ČUDOVIŠTA: Zatvorske fotografije masovnog ubojice Charlesa Mansona od 1971. do danas

Možda je promijenio frizuru i bradu, ali su hladan pogled i svastika i dalje tu
 AP

Kalifornijske vlasti objavile su najnoviju fotografiju masovnog ubojice Charlesa Mansona (77), kojeg čeka 12. saslušanje za pomilovanje otkako je 1969. zatvoren zbog sedam ubojstava koja su počinili sljedbenici njegovog kulta, zvanog 'Obitelj', javlja Daily Mail.

Kosa i brada prilično su mu narasle u odnosu na posljednju fotografiju objavljenu pred tri godine, na kojoj se pojavio obrijane glave i kratke brade. Još jedna stvar koja se razlikuje na ovoj i još nekoliko zadnjih fotografija u odnosu na one iz 1970.-ih je svastika nasred Mansonova čela. Još uvijek je tu, ali malo izmijenjenog oblika.

AP

Mansonova najpoznatija žrtva bila je Sharon Tate , glumica i trudna supruga režisera Romana Polanskog. Tužitelji su tvrdili da je 'Obitelj' zapravo pokušala izazvati rasni rat.

Mansonu je 2007. odbijeno pomilovanje, s obrazloženjem da "i dalje predstavlja nerazumnu opasnost drugima i u stanju je ozlijediti bilo koga s kim dođe u kontakt.“ Otegotne okolnosti bile su mu i loše ponašanje u zatvoru i odbijanje sudjelovanja u saslušanju i psihološkoj evaluaciji. U zatvoru nikad nije iskazao grižnju savjesti.

Prošle godine Manson je prvi put nakon 20. godina progovorio u medijima, na 40. obljetnicu ubojstava. Tom prilikom je za sebe rekao da je "loš čovjek koji ubija ljude" . Slično svojim nesuvislim i pretencioznim izjavama 1980.-ih, i tom je prilikom rekao: "Morate sebe prihvatiti kao Boga. Morate shvatiti da ste jednako vrag koliko ste Bog, da ste sve i da ste apsolutno ništa.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:18