GALERIJA PRSTEN HDLU-a

FOTO: U ZAGREBU OTVORENA IZLOŽBA 'RULE OF THREE' MLADE UMJETNICE MAJE VRŽINE Pozlaćene eksponate s velikim zanimanjem pogledale i brojne javne osobe

Otvorena je izložba hrvatske umjetnice Maje Vržine u Zagrebu, a u suradnji s kustosicom Ivom Korbler. Zanimljivi eksponati izrađeni posebnom tehnikom pozlaćivanja (gilding) izloženi su u galeriji Prsten Hrvatskog društva likovnih umjetnika sve do 4. lipnja.

Među prvima su djela naše umjetnice, koja živi i stvara u Londonu, s velikim zanimanjem razgledali društveni kroničar Nenad Korkut, Kristina Jakovac Bangoura, Borna Kotromanić, Vladimir Kraljević, Josip Tešija i mnogi drugi.

Djela Maje Vržine nedavno su visoko procijenjena od ugledne britanske tvrtke Andrew Acquier FRICS. Nastala su pozlatom, tehnikom kojom se različite površine poput metala, drveta ili stakla presvlače zlatom u listićima, a Maja ju je naučila kod Davida Duncana, vodećeg britanskog stručnjaka za ovu tehniku koja u Velikoj Britaniji ima višestoljetnu tradiciju.

Umjetnički opus Maje Vržine svjedoči o velikom umjetničkom i kreativnom potencijalu jasno prepoznatljiva i već čvrsto formirana osobna stila. Hrvatska publika ima prilike vidjeti najnovije slike i skulpture mlade umjetnice, a postav nakon Zagreba seli u London.

Fotografije s događanja pogledajte u galeriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:16