DVOSTRUKI SVIJET

INTERGALACTIC Plesna predstava inspirirana djelom Jorgea Luisa Borgesa

Kazališni se prostor duplicira poput minijature na pozornici te se putem pokreta, zvuka i video projekcije stvara dvostruki svijet

Intergalactic je prva produkcija skupine Tilt koju su kao interdisciplinarnu platformu osnovali Andreja Božić (koreograf), Robert Pravda (umjetnik zvuka) i Julia Willms (likovna umjetnica), kako bi potaknuli i podržali umjetničko djelovanje i promišljanje izvan granica pojedinih disciplina. Njih troje zajedno nastupaju na međunarodnim pozornicama nizom prerformansa od 2003. godine.

U Intergalacticu Božić, Pravda i Willms ostvaruju interdisciplinarnu predstavu koja reorganizira percepciju. U ovoj predstavi kazališni se prostor duplicira poput minijature na pozornici te se putem pokreta, zvuka i video projekcije stvara dvostruki svijet. Kako napominju, Intergalactic inspiraciju pronalazi u djelu Tlön Uqbar, Orbis Tertius autora Jorgea Luisa Borgesa.

Izvedba predstave Intergalactic održat će se u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) u petak 21. veljače te u subotu 22. veljače s početkom u 20:00 h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 02:36