PTIČICA

Izložba fotografija i foto radionica na Motovun film festivalu

Ako ste se ovo ljeto odlučili zaputiti u Motovun na filmski festival, imat ćete priliku osim odličnih filmova vidjeti i izložbu fotografija ˝Filmske scene˝ koju zajedno organiziraju portal Jutarnji.hr i fotografski portal Ptičica.

Na izložbi se predstavljaju autori portala Ptičica koji su najuspješnije uspjeli prikazati i rekonstruirati svojim fotografskim sposobnostima, kreativnošću i maštom neku filmsku scenu. Tako se u postavu mogu vidjeti poznate scene iz filmova poput Casablance, Street Fight, The Doors, A Place in the Sun, Slumdog Millionaire i mnoge druge.

Autori zaslužni za ovako zanimljiv, filmom nadahnut i inspirativan fotografski postav su: Antonija Zrinski, Blanka Vrgoč, Kristijan Antolović, Darko Krizmanić, Denis Butorac, Damir Glavaš, Iva Lokin, Iva Petrović, Krešimir Zadravec, Mario Blažević, Martina Gulin, Mata Bicvić, Matej Kajinić, Miroslav Dilberović, Sara Mortiz, Šime Basioli, Tea Balog, Teodor Ostojić, Tomislav Valent i Vedran Marjanović.

Otvorenje izložbe bit će u utorak, 27.srpnja u 19 h u prizemlju Još manjeg kina, a trajat će tijekom cijelog Motovun film festivala.

Osim izložbe, na ulicama Motovuna održat će se i fotografska radionica na temu ˝Filmski portret˝ koju će voditi Cahayabox tim.

Radionica počinje u srijedu, 28. srpnja, a tijekom tri sata radionice deset najsretnijih kandidata, koji su se prijavili za sudjelovanje, imat će priliku poslušati predavanje o snimanju filmskih portreta, a zatim će se i sami moći okušati u praktičnom radu snimajući profesionalne modele sa studijskom rasvjetom, ali i neke naše glumce s kojima će rekonstruirati poznate filmske scene.

Svi zainteresirani pozivaju se da promatraju tijek ove radionice i da posjete izložbu fotografija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:35