VIRALNI HIT

NOVI KOLAŽ SLAVNE NASLOVNICE Kulturne ikone umrle 2016. našle su se na inačici Sgt. Peppers albuma Beatlesa

U samo dva dana svijet se morao oprostiti od glazbenika Georgea Michaela i glumice Carrie Fisher. Prošli su mjesec otišli i Leonard Cohen i Robert Vaughn, a, kada se gleda prema početku 2016. godine, lista preminulih kulturnih ikona sve je veća; David Bowie, Prince, Muhammad Ali, Sir George Martin, Zaha Hadid, Gene Wilder, Kenny Baker...

Odlazak brojnih velikana potaknuo je britanskog umjetnika Chrisa Barkera da im oda počast pa je krajem studenoga na svoj Tumblr profil postavio kolaž koji je referenca na slavnu naslovnicu albuma Beatlesa “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, a koji je svojevrsni presjek nemilih događanja u 2016. godini.

Kolaž, na kojem je sada već više od 50 osoba koje su preminule ove godine, u prvih nekoliko tjedana nije bio posebno prepoz­nat, ali je postao viralan stalnim nadopunjavanjem nakon smrti Cohena, Georgea Michaela i sad Carrie Fisher.

Uz odlazak kulturnih ikona, Barker se raznim simbolima osvrnuo i na druge događaje koji su obilježili ovu godinu, pa se na mjestu gdje je na originalnom albumu pisalo “Beatles” kod britanskog umjetnika vidi natpis “Brexit”, pokraj njega se nalazi šilterica sa sloganom “Make America Great Again”, koji je Trump koristio u svojoj predsjedničkoj kampanji, a moguće je primijetiti i Toblerone čokoladu, koja od ove godine dolazi u manjem pakiranju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 03:14