UMJESTO ISPITA

Postali vozači kupujući lažne vozačke dozvole iz Somalije, Kameruna, Filipina, Nigerije

 Klarić/CROPIX
Splitska krim-policija u suradnji s Interpolom pokušava suzbiti pojavu lažnih vozačkih dozvola koje su navodno izdane u azijskim i aftričkim zemljama osobama koje tamo nikada nisu bile

Splitska krim-policija u suradnji s Interpolom pokušava suzbiti pojavu lažnih vozačkih dozvola koje su navodno izdane u azijskim i aftričkim zemljama osobama koje tamo nikada nisu bile.

Riječ je o desecima dozvola navodno izdanim u Kamerunu, na Filipinima, u Somaliji, Nigeriji...

Jeftinije na kratak rok

Pravnu praksu vezanu uz prevođenje dozvole dobivene u stranoj zemlji proteklih tjedana pokušavaju iskoristiti osobe s područja za koje su nadležne splitsko-dalmatinska i šibensko-kninska policija nakon što raznim kanalima, a znatno jeftinije u odnosu na pravu cijenu ispita kod nas (oko 7000 kuna), kupe lažne vozačke navodno izdane u spomenutim zemljama, a da nikad nisu položile vozački ispit. Međutim, prilikom zamjene strane vozačke hrvatskom dozvolom policija je šalje u veleposlanstvo zemlje koja ju je “izdala”.

Lažnjacima prijava

- Ako je dozvola nevjerodostojna, njezina vlasnika očekuje kaznena prijava za krivotvorenje isprava - kaže v. d. glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske Željka Radošević.Trenutno je u tijeku nekoliko obrada nad osobama koje su na taj način pokušale dobiti hrvatsku vozačku dozvolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:48