MAFEST

Što Dylan Dog noću radi na rivi u Makarskoj?

U Makarskoj se susreću Enrique Abuli, Ivo Milazzo, Zoran Janjetov i ostala druga imena stripa

ZAGREB - Makarska je danas svoje dimenzije, peti put po redu, opet svela na malo mjerilo - kvadrat stripa.Trodnevni regionalni festival stripa, MaFest, koji iz godine u godinu raste na karti svijeta.

Radionice s majstorima

MaFest će ugostiti neke od naj-važnijih crtača i scenarista. Tako će se publici predstaviti Bonellijeve perjanice, Pasquale Ruju i Giampiero Casertan, scenarist i crtač Dylan Doga. Među glavnim gostima su i Argentinac Eduardo Risso, crtač Batmana i Wolverinea, te Španjolac Enrique Sanchez Abuli, autor fenomenalnih Torpeda i Crnjaka.

Doći će i Zoran Janjetov (Tehnoočevi), Ivo Milazzo, autor Kena Perkera, te Goran Parlov, a u pozadini glavnih događaja entuzijasti će moći doći na radionice gdje će ih stripu učiti najveći domaći i strani majstori. Lovci na autograme imat će priliku dobiti i potpisane primjerke svojih omiljenih stripova.

Motori festivala

Festival je sinoć otvoren ležerno, koncertom i druženjem, a ta forma je po svemu sudeći i jedan od razloga zbog kojih se tako velik broj eminentnih strip-crtača odaziva svakom pozivu entuzijasta i zaljubljenika u strip iz Makarske. Te će potencijalne majstore vrebati školovani pogled skauta izdavačkog giganta Marvela, koji će također posjetiti festival.

Pored organizatora Darija Antunovića motori festivala su Ervin Rustemagić i Bernard Radovčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:40