NA SVETOG DUJMA

U Splitu će od lego kockica izrađivati građevine Ivana Meštrovića

Meštrovićeva arhitektura u Splitu će na Sudamju, za blagdan svetog Dujma, biti gađena od LEGO kockica

Tako će metodom slaganja biti izgrađene Galerija Meštrović i Crkva Presvetog Otkupitelja

Arhitektonska djela Ivana Meštrovića bit će napravljena u verzji lego kockica. Tako će metodom slaganja lego kockama bit izgrađena Galerija Meštrović i Crkva Presvetog Otkupitelja.

Na Sudamju, za blagdan svetog Dujma u vrtu splitske Galerije Meštrović, u utorak 7. svibnja u 11 sati održat će se radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (do 12 godina) u organizaciji Muzeja Ivana Meštrovića i udruge Edukido.

image

Meštrovićeva arhitektura u Splitu će na Sudamju, za blagdan svetog Dujma, biti gađena od LEGO kockica

image

Meštrovićeva arhitektura u Splitu će na Sudamju, za blagdan svetog Dujma, biti gađena od LEGO kockica

Ovaj muzejsko-pedagoški program organizirale su muzejska pedagoginja Muzeja Ivana Meštrovića Iris Marinović i i akademska slikarica Ana Pelajić Tomasović iz udruge Edukido, a program ima za cilj kod djece razvijati kreativnost, poticati na umjetničko promišljanje i reinterpretiranje Meštrovićeve umjetnosti u dječjoj izvedbi kako bi im se na pristupačan, zanimljiv i interaktivan način približilo Ivana Meštrovića kao umjetnika i arhitekta.

Meštrović je postigao dojam nadljudske i vanvremenske arhitekture koja izaziva divljenje, Galerija Meštrović u tom smislu poslala je simbolom Splita u kojem ju je podigao kao ljetnu rezidenciju, a danas u njoj djeluje muzej. Upravo stoga, Muzeji Ivana Meštrovića na dan zaštitnika grada Splita sv. Dujma 7. svibnja otvaraju vrata djeci i ovim prigodnim programom ih pozivaju da sudjeluju u radionici na kojoj će kroz igru izgraditi svoju malu "Galeriju Meštrović".

Sudionici će imati priliku stvarati vlastite interpretacije Meštrovićevih djela pod vodstvom instruktora, a prijave je potrebno dostaviti na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Predviđeno je sudjelovanje 10 djece, a najbrže prijavljeni će osigurati svoje mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:21