INCIDENT

VIDEO: ŠOK NA IZLOŽBI Izgrednik napao svjetski poznatu umjetnicu Marinu Abramović! Udario ju je slikarskim platnom u glavu

 Profimedia / Facebook
 

Samoprozvani češki umjetnik Vaclav Pisvejc napao je danas u Firenci svjetski poznatu umjetnicu Marinu Abramović i bacio joj slikarsko platno u glavu.

Incident se dogodio kada je Marina Abramović prestala s potpisivanjem kataloga svoje velike i prve retrospektivne izložbe u Italiji, koja je u petak otvorena u Firenci. Odmah nakon incidenta napadača je privela policija, a umjetnica je u šoku dugo sjedila u baru u atriju palače Strozzi, gdje je otvorena izložba.

U trenutku napada Abramović je bila u društvu s kustosom izložbe i direktorom palače Strozzi Arturom Galansinom i tada im je Pisvejc prišao i udario je slikom na kojoj je bio portret slavne umjetnice. Galansino je izrazio žaljenje zbog incidenta, jer je bacio sjenu na cijeli spektakl oko njene izložbe i boravka u Italiji.

Danas su umjetničini fanovi od ranog jutra čekali da im potpiše katalog izložbe, a umjetnica se satima družila s njima. Marina Abramović odmah je rekla policiji da ne želi podignuti tužbu protiv napadača, a htjela je i s njim razgovarati prije nego što je odveden u pritvor.

Napadač je dobro poznat policiji, jer je više puta zadnjih godina radio incidente. Tako se prije tri godine skinuo gol u katedrali u Firenci, a zadnji incident dogodio se u siječnju ove godine kada je sprejem pošarao gigantsku skulpturu Ursa Fischera postavljenu na jednom od gradskih trgova.

Izložba slavne umjetnice izazvala je veliku pozornost proteklog vikenda u Firenci i ispred palače Strozzi u velikim se redovima čekalo za ulaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:37