STREAMING

Army of Thieves: Treba li svijetu nova zombi franšiza? Netflix kaže: da!

amrija lopova, netflix
 Netflix
Dok je god te vojske tinejdžera geekova, Zack Snyder za svoj posao ne mora strahovati

Treba li svijetu doista još jedna franšiza Zacka Snydera? Nakon trilogije o Batmanu i Supermanu koju je za Warnere prvo uprskao, pa se uz pomoć opsesivnih fanova ipak nekako izvukao, sada je sve to dobro unovčio masnim dvogodišnjim ugovorom s Netflixom. Stvara novi filmski univerzum, samo ovaj put u pitanju nisu superheroji, nego zombiji.
I dok je god te vojske tinejdžera geekova, Snyder za posao ne mora strahovati. Koliko mu god filmovi bili loši, oni će ih gledati. Njegov lanjski film, "Army of the Dead", u kojem pljačkaši idu opljačkati kasino u Las Vegasu koji je pun zombija, pogledalo je 75 milijuna ljudi, a to je bilo dovoljno da se odmah naruče još najmanje dva filma i crtić iako je, zapravo, riječ o bezvezariji. Tako je sada i nastavak pred nama.
"Army of Thieves" je prequel, odnosno prati stare avanture obijača sefova Ludwiga Dietera (umjereno zabavni Matthias Schweighofer) prije nego što će s ostalima završiti u zombijevskom paklu Las Vegasa. Schweighofer je film i režirao te napravio solidan, ali po ničemu poseban heist film, koji bi, da nije pod Syderovim kišobranom, prošao nezamijećeno. Ovako će sigurno natući klikove, i to dovoljno da se snime barem još dva filma.
Nekad davno Snyder je puno obećavao, a njegov debi, remake "Zore živih mrtvaca", prštao je energijom i zanimljivim vizualnim stilom. Šteta što se franšiza "Army" već na početku utapa u prosječnosti, a ni ovaj prednastavak, unatoč očitom Schweighoferovu talentu, ne iskače iz sivila. Film je to koji smo stoput već gledali, o globtroterskim avanturama simpatične družine kriminalaca sa srcem, koji će vam zadržati pozornost dok gledate, a već se sutra nećete sjećati ničega o njemu. Tek možda ljupke Nathalie Emmanuel u sporednoj roli. q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:23