STUDENTSKI FILMOVI

Goran Grgić, Ana Vilenica, Klara Fiolić, Milan Pavlović... Pogledajte tko je sve došao na Reviju

Goran Grgić, Dina Uglešić i Matko Jukić

 Promo
Reviju studentskih filmova Sveučilišta VERN otvorio je film ‘Sjene Zločina‘, redatelja Gorana Lovrenšćaka i producentice Monike Mišić

Pred punom dvoranom Kina Tuškanac, Sveučilište VERN‘ otvorilo je svoju VI. Reviju studentskih filmova. Na premijeru su došli i poznati glumci Milan Pavlović, Goran Grgić, Klara Fiolić, Ana Vilenica, Robert Španić, Vini Juričić i drugi koji su ujedno i glumili u prikazanim filmovima.

VERN‘ova IV. Revija obiluje kreativnošću i mladim talentima, a nakon današnjeg otvorenja posjetitelje i danas očekuje bogat filmski program.

Reviju je otvorio film "Sjene Zločina", redatelja Gorana Lovrenšćaka i producentice Monike Mišić, a VERN‘ovi su studenti u protekloj godini snimili 27 filmova koji će biti prikazani na ovogodišnjoj manifestaciji. Iako je među filmovima najviše igranih, studenti su također snimali i dokumentarne, ali i animirane filmove.

image

Ana Vilenica

Promo
image

Milan Pavlović i Max Kostelac

Promo

Novost na ovogodišnjoj Reviji filmova je "Nagrada publike", što znači da će posjetitelji putem QR koda glasati za svoja tri favorita, a film s najviše osvojenih glasova ponijet će titulu pobjednika ovogodišnje Revije.

Jedna od autorica, mlada producentica i redateljica Dina Uglešić je prokomentirala: "Uvijek je posebno iskustvo po prvi put publici prikazati svoje filmove. Zato su događanja poput VER‘ove Revije filmova od iznimne važnosti za studente jer tako imaju priliku pokazati svoje uratke, ne samo obitelji i prijateljima već i profesionalcima kojima će se uskoro pridružiti u radu".

Dina otkriva kako je rad na studentskim filmovima podjednako zabavno i stresno iskustvo. "U mom slučaju, od iznimne važnosti je bilo napraviti dugotrajnu i detaljnu pripremu kako bi na setu sve funkcioniralo. Ovim putem se zahvaljujem svim prijateljima i kolegama koji su mi pomogli u tome."

image

Ivan Maloča i Ozana Ramljak

Promo

Pročelnica Umjetničkih studija na Sveučilištu VERN‘, doc. dr. sc. Ozana Ramljak ističe da su iznimno zadovoljni ovogodišnjom produkcijom i raznolikošću žanrova. "Uvijek studente potičemo da budu slobodni, kreativni, da postavljaju pitanja, da preispituju sebe i sve ono oko sebe. Makar neki filmovi bili proglašeni kontroverznima, kao što je bio slučaj s filmom ‘Oko Svemira‘ Kevina Mainetija. Uostalom, i mene su profesori učili da su granice tu samo zato da bi se pokušale preći."

Neki od filmova na repertoaru već su imali premijeru pa tako i film "Oko Svemira", redatelja Kevina Mainetija, koji je izazvao veliki interes javnosti nakon premijere na Danima hrvatskog filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:29