FESTIVAL KASKADERSTVA

Hrvatska postaje epicentar adrenalina: Kreće događaj kakav postoji samo u Americi, ali od sada ga imamo i mi!

Počinje Festival kaskaderstva u Karlovcu

 Promo/
Hrvatsku će okupirati filmski heroji! Prvi u Europi imamo Festival kaskaderstva

"Festival kaskaderstva - 3,2,1 akcija!" kreće u Hrvatskoj! Filmski heroji koji daju život akcijskim scenama dolaze 24. i 25. svibnja u Karlovac i Dugu Resu i donose dobru dozu adrenalina!

Događaj će po prvi put u Hrvatskoj, a i šire, jer izvan SAD-a sličan gotovo da i ne postoji, publici omogućiti uvid u svijet kaskaderstva.

Tako će se atraktivne akcijske scene koje ste navikli gledati na malom i velikom ekranu, odvijati izravno pred vašim očima. Pokazat će svoje vratolomije - skokove s visine, zapaljenje, koreografirane borbe, padove i kaskade s motornim vozilima. Upoznat će vas kako se postaje kaskader i kako izgleda život jednog kaskadera. Sve kaskade izvodit će uvježbani profesionalci i iz sigurnosnih razloga posjetitelji ih nikako ne bi trebali pokušavati samostalno izvoditi.

U programu će sudjelovati čak 17 internacionalnih sudionika, a dodjeljivat će se i nagrade za najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. Na Festivalu će tako sudjelovati: trostruki dobitnik svjetske kaskaderske nagrade Taurus, Carl Stück iz Njemačke, svjetski poznati kaskaderski koordinator i akcijski producent Rok Cvetkov iz Slovenije, Darko Tuškan, svestrani i globalno istaknuti koordinator kaskadera i pomoćni akcijski redatelj te kaskaderski koordinator i glumac s bogatim međunarodnim iskustvom Goran Stjepanović, obojica iz Hrvatske.

image

Počinje Festival kaskaderstva u Karlovcu

Promo/

Uz Kristijana Milića, višestruko nagrađivanog redatelja, oni ujedno čine i stručni žiri koji će izabrati najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. To su ljudi koji su svoj doprinos dali filmovima poput "Matrix", "Nemoguća misija", "Liga pravednika", "Ulični borac", "Utrka života", "Dunkirk", "Dobar posao u Šangaju", "Schindlerova lista", "Patriot", "Plaćenici", serijama "Igra prijestolja", "Cobra 11" te brojnim drugim naslovima.

Pravog adrenalinskog uzbuđenja uz puno pozitive neće nedostajati, a uz neposredni kontakt s izvođačima, publika će doživjeti nesvakidašnje iskustvo i pravu filmsku čaroliju. Festival organizira Kino Edison iz Karlovca u suradnji s jednim od najiskusnijih hrvatskih kaskadera, Željkom Matovinom. Okupljanjem kaskaderske zajednice i filmaša istaknut će važnost kaskaderske profesije u filmskoj industriji, dati zamah razvoju kaskaderstva u Hrvatskoj, potaknuti filmske suradnje te promovirati grad Karlovac, Karlovačku županiju i cijelu Hrvatsku kao atraktivno mjesto za filmsku industriju.

Program festivala možete pronaći na njihovoj web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:11