GLUMAČKA LEGENDA SE VRAĆA

JACK NICHOLSON IZLAZI IZ PENZIJE NAKON SEDAM GODINA Dobit će glavnu ulogu u remakeu europskog hit filma?

Jack Nicholson
 Fred Prouser / REUTERS
Ako prihvati ulogu u hollywoodskom remakeu njemačke komedije o starom profesoru glazbene umjetnosti koji stvori složeni alter-ego, bit će mu to prva glavna uloga od 2010. godine

Američki glumac Jack Nicholson mogao bi izaći iz mirovine kako bi glumio glavnu ulogu u remakeu njemačke komedije i za Oscara nominiranog filma Toni Erdmann, piše The Guardian.

Glumac bi u remakeu trebao glumiti starog profesora koji stvori iznimno složeni alter-ego Tonija Erdmanna kako bi postao life coach svojoj kćerki.

Nicholsonu bi ta uloga bila prva nakon pojavljavanja u filmu Jamesa L. Brooksa iz 2010. godine How Do You Know. Američki se glumac 2013. godine povukao iz glume, navodno zato što se mučio s pamćenjem replika.

Ova vijesti svojevrsni je preokret, budući da je redateljica filma Toni Erdmann Maren Ade ranije ove godine za Observer rekla da ne bi željela raditi remake filma za američku publiku. 'Hollywoodski način rada je jako, jako udaljen od mog', rekla je Ade u siječnju.

'U Europi uživam velik luksuz i sretna sam što mogu biti svoja vlastita producentica. Imam puno slobode i mislim da bi si zakomplicirala rada kada bi je se odrekla - a zbog čega?', dodala je Ade.

Redateljica se također našalila da bi bilo kakav Hollywoodski remake neminovno bio kraći za sat vremena, budući da original traje dva sata i 42 minute. Ade će stoga na remakeu raditi kao izvršna producentica. Adam McKay, redatelj filma The Big Short, producirat će američku verziju Tonija Erdmanna.

Film Toni Erdmann je ovogodišnji favorit za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:01