KOMIČARKE U AKCIJI

JURICA PAVIČIĆ GLEDAO JE 'SESTRE' TINE FEY I AMY POEHLER Spoj vudialenovskih finesa i najvulgarnijeg klozetskog humora

Film 'Sestre' najambiciozniji je iskorak komičarki Tina Fey i Amy Poehler da se u Hollywoodu pozicioniraju kao duet

Komičarke Tina Fey i Amy Poehler zajedno su ponikle u televizijskom Saturday Night Liveu. Od tada naovamo, u više su navrata surađivale kao komičarski tandem, uključujući i zajedničko vođenje Zlatnih globusa. Film "Sestre" njihov je najambiciozniji iskorak da se i u Hollywoodu pozicioniraju kao duet.

Fey i Poehler u filmu glume rođene sestre: Maura (Poehler) je odgovorna, kreposna i nema privatni život, Kate (Fey) je raspuštena i neodgovorna. Kad im roditelji u Floridi prodaju obiteljsku kuću, sestre u prodanoj kući odluče napraviti oproštajni tulum. Koji će - naravno - završiti socijalnom, pa čak i geološkom kataklizmom.

"Sestre" su brz i anarhično luckast film, kompilacija svih humorističkih stilova, od vudialenovskih kulturoloških finesa do najvulgarnijeg klozetskog humora (uključujući i jednu muzičku kutiju zabijenu u rektum). Poehler, a pogotovo Fey, dobre su komičarke koje drže stvar na okupu šarmom. No, prema kraju, film postaje sladunjavo didaktičan, a dojam je da mu ne bi škodilo ni kresanje za komediju predugih 118 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:56