KRAJ NIJE KRAJ?

KREMLJ HAKIRAO I SHERLOCKA!? Iz Londona doslovce preklinjali Ruse: 'Molim vas, nemojte kvariti iznenađenje'

Posljednja epizoda četvrte sezone Sherlocka, koja bi mogla biti i zaključna, iscurila je putem interneta u Rusiji uoči iščekivanog prikazivanja na BBC1 u nedjelju. Zbog toga su producenti putem Twittera gledateljima uputili molbu da ne kvare iznenađenje.

Naslov epizode 'His Final Problem' naslov je priče Sir Arthura Conana Doylea u kojoj glavni lik umire. No, iako su im pištolji bili upereni u glavu, Benedict Cumberbatch (Sherlock) i Martin Freeman (Dr. Watson) ipak su preživjeli (kako bi ostali na raspolaganju za eventualnu petu sezonu).

Autore serije Steven Moffat i Mark Gatiss kritika je već prozvala da su slavnog londonskog detektiva, ovisnog o kokainu, pretvorili u Jamesa Bonda, kako piše Guardian, a posljednja epizoda dodaje ulja na vatru: radnja se događa u tajnoj otočnoj tvrđavi u kojoj Sherlock i njegov brat Mycroft s dr. Watsonom spašavaju svoje živote poput Rogera Moorea u 'Čovjeku s zlatnim pištoljem'.

Ipak, pojavljuje se iznenađenje: najpametniji detektiv na svijetu susreće se s najpametnijom ženom na svijetu - svojom psihotičnom sestrom Euros (glumi je Sian Brooke) za koju nije ni znao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:59