ZLATNI STUDIO 2024.

Ljubomir Bandović: ‘Glumim čovjeka koji plaća cijenu svojih laži te valjda nešto i nauči‘

Ljubomir Bandović u filmu Garbura

 Havc/
Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma mogu dati dva glasa u jednom danu favoritima

"‘Garbura‘ je film o prijateljstvu, o ljudskoj prirodi koja je uvijek na iskušenju. Film o ljudskoj slabosti i snazi", smatra Ljubomir Bandović kojemu je navedeni film donio nominaciju za Zlatni studio u kategoriji najboljeg glumca na filmu.

Film prati najbolje prijatelje i susjede Nikolu i Antonija koji se zabavljaju paljenjem karabita, a svoje eskapade snimaju i objavljuju na YouTubeu, nadajući se milijunskim pregledima. Njihove su obitelji već godinama zavađene i protive se njihovom prijateljstvu, no ispod površine, odnosi su još složeniji no što se čini.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Bandoviću je nominaciju, dakle, donijela uloga Zorana, oca i supruga koji od obitelji krije povređujuću tajnu.

"Zoran plaća cijenu svojih laži, ali volim misliti da je nešto iz toga naučio", nada se Bandović, koji nominaciju u spomenutoj kategoriji dijeli s kolegom iz "Garbure" Zdenkom Jelčićem.

Rad s Jelčićem za njega je bio užitak. "Jelčić je veliki, a s velikima je lako i lijepo", tvrdi glumac koji riječi hvale ima i za najmlađe kolege sa seta - Šibenčane Maura Ercegovića Gracina i Franka Floigla koji u filmu interpretiraju prijatelje iz zavađenih obitelji - Antonija i Nikolu.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE.

"Dječaci su dragi i talentirani. Idealna podjela", kaže.

Film, koji uz Jelčića, okuplja niz drugih poznatih glumačkih imena poput Ivane Roščić, Marije Škaričić i Asje Jovanović, projekt je mladog redatelja Josipa Žuvana koji je Bandovića "oduševio na mnogo nivoa".

"Izdvojio bih njegov mir i zrelost. I on je veliki. Vjeruje ljudima koje je odabrao i zaista je zadovoljstvo raditi s njim", mišljenja je Bandović koji kao anegdotu sa snimanja ističe upravo jednu u čijem je fokusu Žuvan.

"Jedne noći smo potrošili nekoliko tona vode za željeni kadar. ‘‘Napali‘‘ smo Žuvana da nije u redu da debitant troši toliko. Bilo je zabavno nekih pet sati", prisjeća se Bandović.

Kao pozitivno iskustvo pamti i izoliranost od svijeta, kojom je rezultiralo snimanje za vrijeme korone.

"Bili smo upućeni jedni na druge", priča Bandović.

Najvećim izazovom pak smatra jezik i specifičnosti dalmatinskog dijalekta.

A kako vidi nagrade? Nagrade znače, kaže. "Znači priznanje za dobro urađen posao. Nagrade obavezuju", uvjeren je glumac koji je trenutno posvećen svom kazališnom repertoaru. U planu su i neki novi projekti, no zasad nije vrijeme da se o njima govori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:56