MSU KINO

Na programu su film s Penélope Cruz, hit Rubena Östlunda, film o španjolskim redovnicama inspiriran djetinjstvom slavnih nogometaša

Neonov film Trokut tuge (2022).

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Da bi svojim štićenicima pružile osjećaj pripadnosti i zajedništva redovnice osnivaju nogometni klub iz kojeg su iznikli neki od najboljih nogometaša...

Od 16. kolovoza do 9. rujna 2023. u MSU kinu prikazuje se osam novih europskih filmskih naslova, od kojih su 4 domaća. Prikazuju se talijanski triler Amore redatelja Andrea Di Stefana, španjolska drama Zatvor 77 u kojoj igra Miguel Herrán, zvijezda serije ‘La casa de papel‘, i norveška humorna komedija Bolesnica. Na rasporedu je i hrvatski dokumentarac El Shatt - nacrt za utopiju redatelja Ivana Ramljaka o 28 tisuća stanovnika Dalmacije koji su u Drugom svjetskom ratu iseljeni u Egipat u improvizirani komunistički izbjeglički kamp El Shatt. Na programu je zatim i domaća drama Hotel Pula redatelja Andreja Korovljeva o ljubavi između bosanskog izbjeglice Mahira i mlade Puljanke Une. Tu je domaća drama Pelikan redatelja Filipa Herakovića o mladom nogometašu (Edi Ćelić) koji provodeći vrijeme u toplicama na rehabilitaciji naleti na prodajnu konferenciju i odlučuje istražiti život iz drugačije perspektive. Novi domaći naslov je i Najsretniji čovjek na svijetu redateljice Teone Strugar Mitevske. To je film o četrdesetogodišnjoj Asji koja, da bi upoznala nekog novog, jedne subotnje večeri završi na speed datingu gdje upoznaje neobičnog 43-godišnjeg bankara Zorana.

Iz Italije dolazi drama Beskrajna ljubav, koja je svoju hrvatsku premjeru imala na Festivalu europskog filma 2023. Riječ je o Clari (Penélope Cruz) koja doznaje da je suprug vara s tajnicom, dok u isto vrijeme njezino najstarije dijete Andrea proživljava burne životne promjene koje će ih dodatno zbližiti. Može se pogledati i Trokut tuge švedskog redatelja Rubena Östlunda, film koji je za nagradu Oscar bio nominiran u više kategorija. Jednu od glavnih uloga tumači glumac Zlatko Burić.

U suradnji s edukativnim dječjim filmskim programom KinoKino Zagreb Film Festivala u MSU kinu se prikazuje Valdova priča - inspirativna i istinita filmska pripovijetka o živopisnim redovnicama koje u Španjolskoj vode dječji internat. Da bi svojim štićenicima pružile osjećaj pripadnosti i zajedništva osnivaju nogometni klub iz kojeg su iznikli neki od najboljih nogometaša slavnih klubova - Real Madrida, Osasune i Espanyola.

Više o programu i filmovima pročitajte na stranici MSU-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:04