ALAN THICKE

NAGLO PREMINUO SLAVNI KANADSKI GLUMAC KOJEG JE AMERIKA OBOŽAVALA Najpoznatiji je bio po ulogama u TV serijama i skladao je glazbu za 'Kolo sreće'

 Danny Moloshok / REUTERS

Kanadski glumac Alan Thicke umro je u utorak, objavila je njegova glasnogovornica. Imao je 69 godina.

‘Ovim putem možemo potvrditi da je Alan naglo preminuo. Trenutno, nismo u mogućnosti iznositi detalje’, napisala je Monique Moss u kratkom mailu.

Premda mu je primarni initeres bio film, Thicke se bavio i glazbom, kao skladatelj i producent, a tu je ljubav prenio na svog sina, poznatog glazbenika i R&B pjevača Robina Thickea. Alan Thicke je hrvatskim gledateljima najpoznatiji kao televizijski glumac, a pojavio se u nizu TV serija, od ‘Bračnih voda’ preko teen serije 'Kako sam upoznao vašu majku' do krimića ‘Ubojstvo, napisala je’. Američki ga gledatelji najbolje pamte po sitcomu iz osamdesetih, ‘Growing Pains’.

Izvor blizak obitelji za Reuters je u telefonskom razgovoru rekao da je glumac pretrpio srčani udar te da je u najkraćem mogućem roku prebačen u bolnicu u Burbanku u Kaliforniji, no ondje ga više nisu mogli spasiti.

Njegov sin, Grammyjem nagrađeni pjevač, rekao je za Los Angeles Times da je njegov otac igrao hokej sa svojim 19-godišnjim sinom Carterom kad je osjetio oštru bol. ‘Vidio sam ga prije nekoliko dana i rekao sam mu koliko ga volim i poštujem’, rekao je Robin i dodao da mu je otac bio velika inspiracija u njegovoj glazbenoj karijeri.

Alana Thickea su gledatelji ‘s one strane bare’ najviše voljeli kao psihijatra i oca Jasona Seavera u seriji ‘Growing Pains’ koja se prikazivala od 1985. do 1992. Za tu je ulogu osvojio nominaciju za Zlatni globus za najboljeg glumca.

Često je vodio razne događaje, uključujući nagrade Emmy te je skladao glazbu za TV serije i emisije od kojih je najpoznatija ona za kviz Kolo sreće.

Od njega su se na društvenim mrežama oprostile brojne poznate osobe.

‘Amerika je voljela Alana Thickea. Jako sam žalosna što ga više nema. Moje misli su s njegovom obitelji’, napisala je Ellen DeGeneres na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:09