VELIKI PROJEKT

STIŽE SRPSKA 'IGRA PRIJESTOLJA' Dragan Bjelogrlić želi snimiti 'Nemanjiće' u stilu slavne serije

Bjelogrlić je veliki ljubitelj 'Igre prijestolja' i želi po uzoru na nju snimiti film i seriju o srednjovekovnoj srpskoj dinastiji

Srpski glumac Dragan Bjelogrlić, koji je svoju prvu filmsku ulogu odradio s 15 godina u filmu Branka Bauera 'Boško Buha' (1978.), tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna, a najpoznatiji je po ulogama u seriji 'Bolji život', te filmovima 'Crni bombarder' i 'Lijepa sela lijepo gore', potaknut uspjehom svojeg redateljskog prvijenca 'Montevideo, vidimo se' najavio je da priprema film i seriju o srednjovekovnoj srpskoj dinastiji.

Dragan Bjelogrlić (lijevo) u svojoj prvoj ulozi s 15 godina

'Montevideo' je u Srbiji za manje od deset dana u kinima pogledalo 100.000 ljudi.

Želja mu je da njegov novi redateljski projekt o lozi Nemanjića nalikuje stilu svjetski slavne 'Igre prijestolja', koja se djelomično snima u Dubrovniku. Bjelogrlić je veliki ljubitelj 'Igre prijestolja' i želi da njegovi 'Nemanjići' dostignu sličan uspjeh, kako piše beogradski Blic.

Glavni suradnici će mu biti autor romana 'Konstantinovo raskršće' Dejan Stojiljković i scenarist Vladimir Kecmanović. Stojiljković je rekao Blicu kako bi u ulozi despota Stefana Nemanjića najradije gledao holivudskog glumca Chrisa Hemswortha, ali i mladog glumca Viktora Savića.

Srpska 'Igra prijestolja' obuhvaćala bi razdoblje od 12. do 14. stoljeća, od Stefana Nemanje kao utemeljitelja srpske države do despota Stefana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 02:40