OSAM NASLOVA

Studenti VERN‘-a u kinu Tuškanac predstavili svoje igrane, animirane i dokumentarne filmove

Vinko Brešan (L), Nikša Kušelj (D)
 Jan Humski
‘Osobito nam je drago da se cijenjena imena hrvatskog glumišta i nove glumačke nade redovito odazivaju pozivu naših studenata‘

Danas je u kinu Tuškanac održana javna projekcija kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova studenata Sveučilišta VERN' s preddiplomskog studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje te diplomskog studija Filmska i televizijska režija i produkcija.

Ukupno je prikazano osam filmova, a kako prošle godine u isto ovo vrijeme projekcije nisu bile moguće, iz prošlogodišnjeg je opusa prikazan tek dio produkcije, dok je ovogodišnjim filmovima ovo bilo premijerno prikazivanje.

image
U Tuškancu održane projekcije igranih, animiranih i dokumentarnih filmova studenata VERN'a
Jan Humski

Filmove su u potpunosti osmislili i realizirali studenti umjetničkih studija Sveučilišta VERN', uz mentorsku podršku predavača Nevena Hitreca, Vinka Brešana i Kristijana Milića, kao mentora režije te Ivana Maloče kao mentora produkcije.

„Ovi su filmovi rezultat rada studenata, većinom druge godine, koje su mentorirali njihovi predavači, a neki su filmovi realizirani kao završni i diplomski radovi. Osobito nam je drago da se cijenjena imena hrvatskog glumišta i nove glumačke nade redovito odazivaju pozivu naših studenata i svojim glumačkim iskustvom obogate njihova filmska ostvarenja, a svojim dolaskom na projekcije uveličaju ovaj značajan dan za studente. S obzirom na poticanje međustudijske suradnje na Sveučilištu VERN', od sljedeće akademske godine u produkciji će nam se pridružiti i studenti druge godine preddiplomskog studija Transmedijske dramaturgije“, istaknula je pročelnica umjetničkih studija na Sveučilištu VERN' doc. dr. sc. Ozana Ramljak.

image
Vinko Brešan (prvi slijeva), Ozana Ramljak (treća slijeva), Ivan Maloča (četvrti slijeva), Kristijan Milić (drugi zdesna), Neven Hitrec (prvi zdesna)
Jan Humski

Na ovogodišnjoj projekciji su prikazani su "Žuti most" Antonija Davida Perine, "Prolasci" Sebastijana Kobasa, "Belot" Hrvoja Mandića, "Guska i Jarac" Sare Ludoški Hodak, "Između nas" Dore Baotić, "Dok nas smrt ne sastavi" Lina Pečura, "Bond" Matije Jakopca i "Nova Arka" Renea Ipše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:36