PRESTIŽAN FESTIVAL

SVJETSKA PREMIJERA NA VALENTINOVO Ogrestin film dobio zanimljiv termin u službenom programu Berlinala

Scenarij za 'S one strane' napisali su Ogresta i Mate Matišić. Riječ je o psihološkoj drami u čijem je središtu patronažna sestra koja se se s djecom 20 godina ranije preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote

ZAGREB - Novi film hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste "S one strane" svjetsku će premijeru imati u nedjelju, 14. veljače, na 66. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu u čiji je službeni program uvršten.

Ogrestin film sudjeluje u programu "Panorama", koji je tradicionalno usmjeren na filmove s jakim autorskim vizijama.

U okviru tog programa prikazat će se 18 cjelovečernjih igranih filmova, a u konkurenciji su i ugledni svjetski redatelji poput Waynea Wanga ili Daniela Burmana, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Glavni glumci Ogrestina filma Ksenija Marinković i Lazar Ristovski moći će se odmjeriti sa svjetski poznatim imenima kao što su Julianne Moore, Ethan Hawke, Takeshi Kitano ili Michael Pena, napominju iz HAVC-a.

Scenarij za "S one strane" napisali su Ogresta i Mate Matišić. Riječ je o psihološkoj drami u čijem je središtu patronažna sestra koja se se s djecom 20 godina ranije preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote.

Ipak prošlost ih sustiže i nakon neočekivanog poziva, na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti.

Mate Matišić i Zrinko Ogresta

Uz filmu glume još Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.

Direktor fotografije je Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Slavica Šnur, a za zvuk su bili odgovorni Mladen Pervan i Martin Semenčić.

Producent je Ivan Maloča, a produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u koprodukciji sa Zillion filmom iz Beograda i Hrvatskom radiotelevizijom.

Film su sufinancirali HAVC i Filmski centar Srbije, a hrvatska se premijera očekuje u ožujku ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:17