POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO: 'BRZI I ŽESTOKI: HOBBS I SHAW' POSTAVILI TEMELJE ZA NOVU FRANŠIZU Akcija nije dobra kao u drugim nastavcima, ali glumci to nadoknađuju šarmom

Dwayne Johnson i Jason Statham
 Profimedia, Landmark
 

Filma "Brzi i žestoki: Hobbs i Shaw" vjerojatno ne bi bilo da se Dwayne "The Rock" Johnson i Vin Diesel nisu posvađali tijekom snimanja osmog nastavka filmskog serija "Brzi i žestoki". Taj je konflikt došao u dosta nezgodnom trenutku jer su "Brzi i žestoki" tada gurali jako dobro, a Johnson je svojom prisutnošću serijalu udahnuo novu energiju. Želja filmskog studija da nastavi izbacivati uspješne naslove i Johnsonova želja da Dieselu pokaže da on može iznijeti "brz i žestok" film bez njega dovele su odcjepljenja Lukea Hobbsa (Johnson) i Deckarda Shawa (Jason Statham) od glavne ekipe likova serijala i kreacije čvrstih temelja za novi akcijski filmski serijal.

Unatoč tome što nisu dio glavne priče serijala, "Hobbs i Shaw" zadržavaju motiv obitelji koji je u prethodnim filmova postavljen kao najvažniji dio života likova. "Čak i oni koji nisu bili u krvnom srodstvu s glavnim junakom bili su prigrljeni kao familija", kaže u novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje" filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac.

Sama priča filma ni po čemu se ne ističe u moru akcijskih filmova u kojima tajanstvena sila prijeti opstanku svijeta. "Hobbs & Shaw" tu povlače zanimljiv potez te kroz lik glavnog negativca kojeg igra Idris Elba u "Brze i žestoke" uvode elemente znanstvene fantastike kao što su strojno nadograđivanje ljudi kako bi bili brži, jači i izdržljiviji.

Kako je u filmu razrađen motiv obitelji, je li u akcijske scene unesena potrebna doza inovativnosti (s obzirom na to da je ovo već deveti film koji u naslovu ima "Brzi i žestoki") i kako je od "štanceraja" stvoren respektabilan film doznajte u novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:29