PRVA INOZEMNA ULOGA

VIDEO: GORAN BOGDAN ‘Ja sam Milan, srpski kradljivac dijamanata i vođa zloglasne bande Pink Panthers’

 YouTube
Britanski kanal Sky Atlantic pustio je trailer za šest epizoda serije u režiji Johana Rencka, koji počinje i završava našim glumcem, a glazbenu temu serije napravio je David Bowie

Glumac Goran Bogdan itekako ima razloga biti zadovoljan smjerom u kojem je krenula njegova karijera jer ima glavnu ulogu u visokobudžetnoj europskoj krimi seriji “The Last Panthers”, u kojoj glumi uz bok velikanima britanske glumačke scene. Ovih dana britanski kanal Sky Atlantic pustio je trailer za seriju od šest epizoda u režiji Johana Rencka, koji počinje i završava krupnim planom našeg poznatog glumca.

- Imam jednu od tri glavne uloge i igram srpskog kradljivca dijamantima Milana, koji je ujedno i vođa bande Pink Panthers. Jako sam zadovoljan svojim angažmanom u seriji, ali treba pričekati da emitiranje - rekao je glumac, koji je trenutno u Cannesu, gdje također promovira seriju.

Bez ikakve preporuke

Uz Gorana Bogdana u seriji glume i John Hurt i Samantha Morton, koji se oboje mogu pohvaliti nominacijama za Oscara, a u vlasništvu imaju i prestižne BAFTA nagrade, kao i Zlatni globus. U seriji glumi i najveća francuska zvijezda, porijeklom iz Alžira, Tahar Rahim.

Angažman u ovoj vrhunskoj seriji britansko-francuske koprodukcije 34-godišnjem Goranu Bogdanu dogodio se slučajno, kad je, ne očekujući previše, došao na audiciju u Beograd.

- Prijatelji iz Beograda javili su mi za audiciju i otišao sam bez ikakve preporuke te bez velikih očekivanja dobio ulogu. Ubrzo nakon toga, za manje od mjesec dana, počelo je i snimanje. Snimali smo u Londonu, Marseilleu, Beogradu i Crnoj Gori oko osam mjeseci uz stanke. Počeli smo lani krajem listopada i završili krajem svibnja - priča glumac.

Kako je naglasio, snimanje takvog velikog europskog projekta potpuno ga je oduševilo, pa ne bi imao ništa protiv novih sličnih angažmana izvan granica regije.

‘Izvanzemaljski pristup’

- Jako sam puno naučio snimajući seriju. Zaljubio sam se u taj način rada jer to je jedan potpuno ‘izvanzemaljski’ pristup poslu, posebno uz tako vrhunsku ekipu. Ovdje govorimo o pravoj umjetnosti i izuzetno profesionalnom načinu rada. Zapravo sam shvatio u kojem smjeru treba ići i kako to izgleda u vrhunskoj produkciji vani - ispričao je Bogdan. Budući da se serija još nije počela emitirati, svestrani glumac još nema novih poslovnih ponuda izvana, ali nema sumnje da ga očekuje uspjeh na europskoj, pa i svjetskoj razini, jer o njegovoj se ulozi raspisao i časopis Variety, a sama promocija serije uključuje i posjete brojnim europskim metropolama te mnogo novih poznanstava.

Glazbenu temu serije napravio je David Bowie

Sama činjenica da je osam mjeseci proveo snimajući uz tako zvučna imena svjetske kinematografije itekako će pridonijeti daljem razvoju njegove karijere.

A do novih ponuda iz inozemstva Goran Bogdan sigurno neće sjediti prekriženih ruku jer ga, osim u Hrvatskoj, očekuju i snimanja u Srbiji te Bosni i Hercegovini.

- Još nemam novih ponuda izvana, ali trenutno me to ni najmanje ne zamara jer imam itekako puno posla u regiji - napomenuo je Bogdan.

Spektakularna krađa

Serija “The Last Panthers” počinje upravo scenom spektakularne krađe dijamanata, nakon čega se radnja seli u mračni dio Europe, gdje vladaju kriminalna udruženja i njihova pravila. Samantha Morton našla se u ulozi Naomi, djelatnice osiguravajuće kuće čija je dužnost vratiti izgubljene dijamante po svaku cijenu, a John Hurt dobio je ulogu njezina podlog šefa Toma. Tahar Rahim je pak francusko-alžirski policajac Khalil.

Serija od šest nastavaka nastala je prema ideji proslavljenog francuskog novinara Jeromea Pierrata, a scenarija se prihvatio višestruko nagrađivani pisac koautor Jack Thorne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:01