'NESTAJANJE'

VIDEO: LEONA PARAMINSKI U DEBITANTSKOM KRATKOM FILMU ANĐELA JURKASA 'Lomimo barijeru izlaska domaćih filmova u svijet'

 YouTube

Napokon smo doznali nešto više o misterioznom prvom fimskom uratku publicista Anđela Jurkasa, a to je da traje 13 minuta, po čemu pripada kratkometražnoj formi.

U službenom traileru za 'Vanishing' redatelja-debitanta doznajemo da se ljubi s Leonom Paraminski. Iz sinopsisa pak ne doznajemo puno više: "Običan petak u životu dvoje ljudi koji se vole najviše na svijetu. Sve do trena dok ne shvatimo da stvari nisu onakvima kakvima se čine na prvi pogled…"

U pratećim materijalima Anđelo Jurkas pojašnjava da je film 'Nestajanje' (snimljen prema njegovoj noveli) portret tamnog naličja ljubavi, intimistička priča muškarca i žene koji se vole iznad života i smrti. "Također je plodom avanture, suradnje s dvije predivne glumice i osobe kojih sam fan u njihovom profesionalnom dijelu te drug i prijatelj u privatnom životu. Radi se o start upu koji je pokrenuo jednu nadam se dugovječnu lavinu, osobito prema lomljenju barijera vezanih za način izlaska domaćih filmova, glumaca, scenarista ili redatelja u svijet…”

Naime, kako se doznaje, Jurkas snima u koprodukciji stanovite američke producentske tvrtke Regulus Production i domaće DOP Produkcije, a film je svojevrsni uvod i najava za dugometražni igrani film 'Zbog Tebe'.

Pored Leone Paraminski u naslovnoj ulozi, u sporednoj ulozi je Jasna Bilušić.

Pogledajte trailer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:47