USUSRET MOTOVUNU

VIDEO: MOTOVUN FILM FESTIVAL Hrvatska premijera 20.000 dana Nicka Cavea na Zemlji

Pored bogatog filmskog programa, Motovun Film Festival priprema i glazbeni program koji uključuje Pips, Chips & Videoclips, Kultur Shock i Damira Avdića

Na Motovun Film Festivalu premijerno u Hrvatskoj bit će prikazan dokumentarni film '20.000 dana na Zemlji', koji prati slavnog australskog muzičara Nicka Cavea, njegovu glazbenu karijeru, umjetničke interese i osobni život unutar 24 sata.

Redatelji ovog dokumentarca Iain Forsyth i Jane Pollard osvojili su redateljsku nagradu u kategoriji 'World Cinema Documentary' na prestižnom 31. Sundance Film Festivalu, dok je Jonathan Amos primio 'Editing Award' u istoj kategoriji za film.

Radnja filma počinje na 20.000 dan Caveova života i od tada pratimo 24 sata njegovog dvadesettisućitog dana. Pored bogatog filmskog programa, Motovun Film Festival, koji će se održati od 26. do 30. srpnja, priprema i jak glazbeni program koji uključuje nastupe grupe Pips, Chips & Videoclips, Kultur Shocka iz Seattlea i poznatog glazbenika, pjesnika i performera Damira Avdića.

Kultur Shock bend je koji je motovunsku publiku oduševio već 2011. godine, a uspoređuju ih s Gogol Bordellom, Manu Chaom i The Poguesima.

Isječak iz '20.000 dana na Zemlji'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 06:35