DIO TV POVIJESTI

ODLAZAK DEŽURNOG NEGATIVCA S MALIH EKRANA Umro holivudski veteran kojeg će svi pamtiti kao zlikovca, ali ustvari je bio dobričina

Powers Boothe kao karakterni glumac ostao je zapamćen po nizu svojih uloga 'negativaca' (Cy Tolliver, vlasnik saloona u tv-seriji Deadwood, revolveraš Curly Bill Brocius u filmu Tombstone, korumpirani senator u Sin City, manipulativni potpredsjednik Noah Daniels u seriji '24'...), a nagradu Emmy osvojio je još 1980. za ulogu vođe kulta Jima Jonesa u televizijskom filmu ' Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones'.

Rođen je u malom gradiću u Texasu, gdje se kao brucoš na sveučilištu počeo baviti glumom, a zatim je dobio stipendiju za studij glume na Southern Methodist University. Nakon kratke suradnje s Oregon Shakespeare Company, Boothe se preselio u New York, gdje je dobio ulogu na Broadwayju u predstavi 'Lone Star' 1980. godine, a iste je godine snimio i film o Jimu Jonesu za koji je osvojio nagradu Emmy.

Umro je u nedjelju mirno u svom domu u Los Angelesu s 68 godina. Njegov agent kazao je za Hollywood Reporter da je Boothe umro prirodnom smrću u snu.

Prvi je vijest o njegovoj smrti pronio glumac Beau Bridges na Twitteru, koji ga je nazvao "dragim prijateljem, sjajnim glumcem, posvećenim ocem i suprugom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:45