RADIONICA U TUŠKANCU

VIDEO: Program posvećen animiranim dokumentarcima završava presađivanjem jarećih testisa na muškarce

ZAGREB - Zagrebačko kino "Tuškanac" ugostit će u subotu treće izdanje radionice Anidox Adriatic, posvećene animirano-dokumentarnom hibridnom filmskom rodu, na kojoj će filmski profesionalci i svi oni steći uvid u povijest, teoriju i aktualnu produkciju animiranih dokumentaraca.

Program počinje u 13 sati uvodnim predavanjem mađarske filmske teoretičarke Anne Ide Orosz koja će govoriti o povijesti animiranih dokumentaraca, a nastavlja se nizom predstavljanja animirano-dokumentarnih projekata.

Predstavit će se tri animirano-dokumentarna projekta, serija "Tko preživi, pričat će", nastala za HTV 3, na kojoj je radio niz poznatih hrvatskih animatora, projekt "Radiovizija" iz Srbije u kojem je na zanimljiv način spojena animacija i arhivska radijska audio-građa i dansko-francuski dugometražni filmski projekt "Flee" Jonasa Pohera Rasmussena koji je osvojio nagradu Disney Channela kao najbolji projekt na ovogodišnjem sajmu novih projekata u Annecyju, a kojeg će predstaviti danska koproducentica Charlotte De La Gournerie.

To je filmska priča o izbjeglicama koji bježe u Europu iz svojih domova i završavaju u raljama ilegalnih trgovaca ljudima i bešćutne birokracije.

Iz Bologne u Zagreb stiže proslavljeni skladatelj, dizajner zvuka i poznavatelj animiranog filma Andrea Martignoni koji će održati masterclass iz dizajna zvuka.

Program završava projekcijom američkog animirano-dokumentarnog filma "Nuts!" Penny Lane, koji se najavljuje kao "uglavnom istinita priča" o liječniku iz Kanzasa koji je 1917. otkrio neobičan način liječenja impotencije - presađivanjem jarećih testisa na muškarce.

Kako ističu organizatori radionice, studio Jadranska animacija i ASIFA Hrvatska, to će cjelodnevno druženje uz animirane dokumentarce i njihove autore poslužiti kao zagrijavanje zagrebačkih profesionalaca i publike za ovogodišnje izdanje Animateke, najvećeg slovenskog festivala animiranog filma i partnerskog događanja radionice Anidox Adriatic koje se održava u Ljubljani od 5. do 11. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:26