KONAČNI OBRAČUN

WALKING DEAD Fanovi 'Živih mrtvaca' diljem svijeta grizu nokte - najgledanija serija svih kabelskih televizija od večeras donosi nova uzbuđenja

 YouTube
U aktualnoj sezoni mjesto glavnog protagonista preuzima karizmatični negativac Negan kojega glumi Jeffrey Dean Morgan

Desetke milijuna vjernih gledatelja kultne serije 'Živi mrtvaci' očekuje nastavak sedme sezone, koja je donijela veliki preokret u serijalu. Drugi dio sezone kabelske AMC-jeve uspješnice, koja je dosad najnabrijanija napetošću, ali i raskošnim ulogama i velikim budžetom, od danas se nastavlja na britanskom FOX- u, a od sinoć na američkom AMC-ju.

'Živi mrtvaci', koji imaju najviše gledatelja od svih serija koje su proizvele kabelske televizije, po epizodi raspolažu budžetom od oko 2,7 milijuna dolara. U Americi je u prosjeku gledanost po epizodi veća od deset milijuna gledatelja.

Uz likove Ricka Grimesa (Andrew Lincoln), vječite očinske figure, i Daryla (Norman Reedus), buntovnika pozitivca, u aktualnoj sezoni mjesto glavnog protagonista preuzima karizmatični stripovski zlikovac Negan, odnosno glumac Jeffrey Dean Morgan koji tumači njegov lik. Negan je lik koji je u priču donio prekretnicu. Na početku sezone usmrtio je publici omiljenoga Glenna i Abrahama.

Pokraj Neganovih opačina zombiji izgledaju kao "good guys". Težište serije već je neko vrijeme prebačeno više na obračune preživjelih zajednica, nego na ugrozu od čudovišta.

U nastavku sezone očekuje se borba za prevlast među zajednicama. Rick Grimes će u idućim epizodama nastojati ujediniti tri zajednice - svoju Alexandriju te Hilltop i Kraljevstvo - protiv Saviorsa, zajedničkog neprijatelja, i njihova vođe Negana. Rick i ekipa krenut će još jednom ispočetka u svijetu koji se stalno urušava.

Sedma sezona uvod je u novu priču, uz mnogo nasilja kao i u originalnom stripu Roberta Kirkmana.

U drugom dijelu sedme sezone ili možda u osmoj sezoni vjerojatno će se doznati i Neganova priča iz prošlosti. Okrutni lik Negan na tragu je prvog 'Mad Maxa'. Svi oni koji su razočarani razvojem filmskog serijala 'Mad Max', možda u novijim sezonama 'Živih mrtvaca' mogu naći utjehu. Lik Negana, koji fanovi serije vole mrziti, ima iskonski rokerski imidž kojemu pripada i njegova palica Lucille.

Zamjetno je da se u posljednjim sezonama serije dosta radilo na estetici i glazbi. Također se sve više koristi CGI (computer-generated imagery) pa je tigar koji se u ovoj sezoni pojavljuje kao pratnja kralja Ezekiela virtualno stvoren. Zombiji u seriji dosad su uglavnom bili mehanički i glumci s mnogo šminke, uz povremenu digitalizaciju.

Prvu dugo i napeto očekivanu epizodu sedme sezone u Americi je gledalo oko 17 milijuna gledatelja. Epizoda drugoga dijela, koja se prikazuje danas na FOX-u, zove se 'Rock in the Road' i vidjet će se Rickovo predstavljanje novim zajednicama.

- Posljednjih osam epizoda su suprotnost prvih osam - izjavio je glumac Andrew Lincoln o aktualnoj sezoni.

Već je najavljeno da će se snimati i osma sezona. Paralelno se izdaje i strip 'The Walking Dead' koji je djelomično radnjom sinkroniziran sa serijom.

Robert Kirkman, autor stripa, rekao je da na temelju dosad objavljenih strip-epizoda serija može trajati 12 godina (počela se emitirati 2010.). Strip je u 28. sezoni i sudeći prema događanjima, Negan je lik koji će se još dugo zadržati kao konstantna prijetnja.

Zanimljivost vezana za popularnu horor-dramu koju je kreirao Frank Darabont jest da je prvo ponuđena HBO-u, ali su je odbili jer je prenasilna i tako je AMC pobrao vrhnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:56