KING GIZZARD& THE LIZARD WIZARD

Ako želite album koji je za slušanje pred apokalipsu, ovaj je idealan za vas

Stu Mackenzie, King Gizzard & the Lizard Wizard, Chicago

 Tns/abaca/Abaca Press/Profimedia/Tns/abaca/abaca Press/profimedia
Kao da je umobolni genij stalio Hawkwind koji također ima novi album, Metallicu koja još nije postala popularna i ponešto iz imaginarija Iron Maidena i Gwara

Australski King Gizzard & The Lizard Wizard jedan je od najbizarnijih bendova na kugli zemaljskoj koji stilski raznolike albume, njih 24 u 12 godina diskografske karijere, štanca kao na traci. Kako ne podnosim ljetne vrućine, propustio sam njihov nastup u Šibeniku, a da kojim slučajem dođu u Zagreb na jesen, pitanje je bi li to bio isti bend. Postava im je ustaljena, no "PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation" zvučio bi kao da su posrijedi posve drugi glazbenici s bitno drugačijim ciljem da nisu 2019. objavili također teškometalni album "Infest The Rats‘ Nest".

Ovaj put, namjerili su se iz svoje psihodelične magme izlučiti thrash-metal/space-rock album s apokaliptičnom fantazmagorijom koja, nažalost, zvuči prilično realno s ozbirom u kakvom svijetu i vremenu živimo. "PetroDragonic Apocalypse…" nije u vrhu albuma King Gizzarda, ali je luckasto zabavan s ozbirom na temu kojom se bavi. Kao da je umobolni genij stalio Hawkwind koji također ima novi album, Metallicu koja još nije postala popularna i ponešto iz imaginarija Iron Maidena i Gwara. Ovakav heavy metal idealan je za apokalipsu pred kojom možda stojimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:33