NOVI ROCK SINGL

Bend Salto Guru objavio novi singl ‘Potopljen grad‘: ‘Pjesme stvaramo iz gušta‘

Salto Guru

 Salto Guru
Treći je to singl kojeg nam donose momci koji su nas osvojili pjesmama „Dalje od nje“ i „Lanternist“

Kreativna sedmorka splitsko-zagrebačkog benda Salto Guru napravila je još jedan uspješni salto unaprijed i pripremila novi glazbeni pop-rock dragulj, piše Mojportal.hr.

Naime, sastav Salto Guru čiji član je i Daruvarčanin Dino Purić, objavio je novi singl „Potopljen grad“ za diskografsku kuću Dancing Bear, osam mjeseci nakon uspješnog singla „Lanternist“ s kojim su se predstavili na Splitskom festivalu.

Četiri vokala - Mario Alajbeg, Dino Purić, Andro Rivier i Nikola Colnago - i ovoga puta izvode pjesmu kojom pokazuju koliko se dobro glazbeno nadopunjuju. Uz instrumentalne izvedbe Marina Koceića, Ivana Ivaniševića i Vojana Koceića, pjesma „Potopljen grad“ govori o neostvarenoj ljubavnoj priči. Moćan vizualni identitet pratećeg video spota potpisuju jedan od članova benda Vojan Koceić i njegov Pilot studio.

Priča o nesretnoj ljubavi

Singl „Potopljen grad“ je od 2. veljače dostupan na svim streaming platformama. Treći je to singl kojeg nam donose momci koji su nas osvojili pjesmama „Dalje od nje“ i „Lanternist“.

Četiri vokala Salto Gurua energično iznose priču o gradu koji je unatoč ljubavi završio ispod vode.

- Oba naša ranija singla, pa tako i ovaj naziva “Potopljen Grad”, nastali su prije nego što je Salto Guru uopće postojao. „Potopljen grad“ nastao je kroz moju suradnju s Vojanom Koceićem koji je napisao i aranžirao glazbu, a ja sam na to napisao tekst i aranžirao vokale. Iako singl zvuči kao jedna priča o nesretnoj ljubavi, inspiracija je druge prirode.

Naime, pjesmu sam napisao tijekom poplave u Gunji, dakle prije gotovo cijelog desetljeća. Osjećaj nemoći pred prirodnom silom i tjeskobu ljudi koji su ostali bez krova nad glavom pretočio sam u ljubavnu priču s nesretnim završetkom gdje se taj osjećaj nemoći preslikava. Čovjek osjeća prazninu zbog spoznaje da je nešto što je uzeo zdravo za gotovo u jednom trenutku nestalo i on tu ne može ništa poduzeti, kazao je o nastanku pjesme Mario Alajbeg, jedan od vokalista.

image

Mario Alajbeg

Salto Guru

Stvaranje iz gušta

Uz Alajbega, vokalne dionice izvode Dino Purić, Andro Rivier i Nikola Colnago, dok su za gitaru, bubnjeve i bas gitaru zaduženi Marin Koceić, Ivan Ivanišević i Vojan Koceić koji je zaslužan i za video spot.

- U našem Guru kolektivu širok je dijapazon zanimanja pa tako i vizualni identitet našeg djelovanja držimo u kući. Vojan Koceić sa svojim Pilot studijem, uz suradnika Milana Latkovića, autorski potpisuje spot za „Potopljen grad“, kao i za prethodne singlove, kaže vokalist iz Daruvara, Dino Purić i dodaje kako stvarno stvaraju iz gušta.

- Stvaramo iz gušta i iz neke opuštene pozicije u kojoj nam je važno da na koncu sva sedmorica budemo zadovoljni onime što dajemo publici. Nije to uvijek lako na relaciji Zagreb – Split kako smo trenutno lokacijski raspoređeni, no zahvaljujući napretku tehnologije, tako danas stvaramo i zadovoljni smo. Nadamo se da će publika i „Potopljen grad“ voljeti vrtjeti u slušalicama ili zvučnicima, kao što je uživala i u našim ranijim pjesmama, poručuje Dino.

„Potopljen grad“ od 2. veljače možemo slušati na svim streaming platformama, a sedmorka je natuknula da usprkos kilometrima koji ih dijele polako rade i na svom prvom albumu, piše Mojportal.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:45