CROSSES U TVORNICI

Dark wave projekt China Morena iz Deftonesa u lipnju premijerno stiže u Zagreb, to im je jedini nastup u regiji

Crosses (Shaun Lopez i Chino Moreno)

 Brian Ziff
Familiar World turneja prati izlazak novog albuma koji je dvojac objavio pod imenom ‘Goodnight, God Bless, I Love You, Delete‘

Chino Moreno iz Deftonesa te producent i multiinstrumentalist Shaun Lopez predstavljaju svoj projekt ††† (Crosses) u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak, 11. lipnja 2024.

Premijerni nastup u našim krajevima događa se u sklopu Familiar World turneje koja prati izlazak novog albuma "Goodnight, God Bless, I Love You, Delete". Dugoočekivani materijal dvojac vodi na nastupe po sjevernoj Americi, od kojih su neki tjednima unaprijed rasprodani, kao i po Europi, a nastup u Hrvatskoj bit će jedini u regiji.

Chino Moreno, vokalist i tekstopisac metal benda Deftones, i Shaun Lopez, gitarist rock benda Far i glazbeni producent, spojili su pojedinačne talente u zajednički projekt ††† (Crosses). Kao jedan od najcjenjenijih vokalista, Moreno je hvaljen zbog činjenice da u trenu može prebaciti vokal s nježnog tenora u probadajući vrisak, a upravo to poveznica je njegovim brojnim projektima. Glazbu koju stvara s Lopezom kao ††† (Crosses) odlikuju modularni synthovi kao i vokali koji prenose duboke emocije, a mediji zvuk opisuju kao dark wave ili dark pop.

Najnoviji album "Goodnight, God Bless, I Love You, Delete" predstavlja osobne osvrte na brojne ideje kao i dugogodišnje kreativno prijateljstvo, a sve je povezano s minimalističkim aranžmanima i Morenovim pamtljivim vokalom. Najavljen singlovima "Invisible Hand", "Light as a Feather" i "Ghost Ride", album je pun kontrasta između emocija i eklektičnih glazbenih stilova. Album uključuje i singl "Big Youth" na kojem gostuje El-P iz Run The Jewels, kao i "Girls Float † Boys Cry" na kojem je The Cureov Robert Smith.

Sve je počelo 2011. u LA-u uz "EP †" i nasljednika "EP††". Godine 2014. objavili su hvaljeni istoimeni album "††† (Crosses)", a 2022. EP "PERMANENT.RADIANT" koji im je donio brojne pohvale glazbene kritike. Pratio ga je i EP "PERMANENT.RADIANT.REMIXED" na kojem su radila imena kao što su Hudson Mohawke, AWAY ili Machinedrum.

"Goodnight, God Bless, I Love You, Delete" novi je dugoočekivani materijal koji je donio brojne pohvale medija, a primjerice The Clash hvali synthevima nabijenu glazbu, tekstove i Morenov vokal, dok sam Moreno za glazbu kaže da je minimalna i opuštajuća, poput one kakvu sluša kad ne vrišti u glavi.

Novi album ujedno vraća ††† (Crosses) na svjetske pozornice, a zagrebačka publika doživjet će ovaj hvaljeni dvojac u Tvornici kulture. Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak, 15. veljače, od 10 sati po prvoj cijeni od 26 eura. Ta cijena će vrijediti do 17. ožujka, a dan nakon penje se na 29 eura. Na dan koncerta za ulaznice će trebati izdvojiti 33 eura. Kupiti se mogu na Eventim i Entrio online platformama te njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:54