SLJEDEĆI TJEDAN U TVORNICI KULTURE

DAVID EUGENE EDWARDS & ALEXANDER HACKE Veterani industriala i americane na mračnom i uzbudljivom putovanju stižu u Zagreb

 press
 

Ako vam je u lijepom sjećanju ostao ili žalite što ste propustili prošlogodišnji koncert u 'Jedinstvu' Blixe Bargelda i talijanskog skladatelja filmske i kazališne glazbe Teha Tearda, onda nemojte propustiti koncert Alexandera Hackea iz Einsturzende Neubatena i Davida Eugenea Edwardsa iz Woven Handa. To vrijedi i ako ste poklonik Nicka Cavea i Marka Lanegana, njujorškog electro-punk dua Suicide čiji nas je pjevač Alan Vega zauvijek napustio u ljeto 2016. godine.

Ako su se Blixa i Teho predstavili kao umjetnici koji su od ekstremnih eksperimentatora i bučnih terorista zvuka postali gospoda europske glazbe inspirirane talijanskim kanconama i njemačkim liedovima, Hacke & Edwards će vas povesti na teže i mračnije, no jednako lijepo, hipnotično, uzbudljivo i maštovito glazbeno putovanje, ovjekovječeno na prvom zajedničkom, albumu 'Risha', a što na arapskom znači "pero".

Na njemu je Edwards snimio sve vokale, gitare i žičane instrumente dok je Hacke bio zadužen za klavijature, bas, bubnjeve i elektroniku, a koliko "Risha" ima dodirnih točaka s prethodnim radovima ovih autorski impresivnih te energijom manijakalnih umjetnika, toliko je taj album i nešto posve novo u njihovom opusu kao intrigantan spoj industrial, ambijentalne, elektronske, gotičke, folk, post-punk pa i arapske, aboridžinske i indijanske glazbe.

Album 'Risha' objavljen je 22. lipnja, a svoje koncertno predstavljanje doživjet će 6. studenog na pozornici nove i rekontruirane dvorane zagrebačke Tvornice kulture. Ulaznice u pretprodaji iznose 65 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 85 kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:02