„WRECKING BALL"

Dugoočekivani album 'Wrecking ball' Brucea Springsteena napokon je u prodaji

 Danny Clinch

ZAGREB - Dugoočekivano izdanje Brucea Springsteena napokon je u prodaji! Album je dostupan u nekoliko izdanja:

Standardni CD

LP – dvostruka ploča+CD

I deluxe izdanje CD-a

Nove pjesme s dugoočekivanog nadolazećeg albuma Brucea Springsteena “Wrecking Ball” (Columbia/Sony Music/Menart) bile su dostupne na online streamingu do 2. ožujka. Album je najavljen singlom "We Take Care Of Our Own" koja je već osvojila radijski eter.

17. po redu studijski album slavnog Bossa donosi 11 novih pjesama, produkciju potpisuju Ron Aniello i Jon Landau. E Street bandu se priključio Tom Morello, gitarist banda Rage Against The Machine koji je također obogatio zvuk na novom albumu.

Kako zvuče neke od novih pjesama uživo Boss je s bandom pokazao u američkom showu “Late Night With Jimmy Fallon”. Sjajnu izvedbu poslušajte i pogledajte na sljedećem linku:

http://www.latenightwithjimmyfallon.com/video/bruce-springsteendeath-to-my-hometown3212/1388770/

Na zadovoljstvo mnogobrojnih obožavatelja, pred Springsteenom i E Street Bandom su i velika američka te europska turneja, a od gradova najbližih Hrvatskoj nastupit će u Trstu, Milanu i Beču (više o datumim na: www.brucespringsteen.net ).

“…Tekstovi pjesama pričaju priču koju ne možete čuti bilo gdje, a glazba je najinovativnija u nekoliko posljednjih godina. Ovi su mu tekstovi među najboljima u karijeri. I obožavatelji veteran, ali i novi obožavatelji Springsteena pronaći će mnogo toga za voljeti na albumu “Wrecking Ball”. – rekao je Jon Landau.

Popis pjesama na CD-u:

1. We Take Care of Our Own

2. Easy Money

3. Shackled and Drawn

4. Jack of All Trades

5. Death to My Hometown

6. This Depression

7. Wrecking Ball

8. You’ve Got It

9. Rocky Ground

10. Land of Hope and Dreams

11. We Are Alive

*****

Prvi tjedan prodaje dugoočekivanog izdanja slavnog Bossa obilježit će i zagrebački Vip club, u subotu 10.ožujka s početkom u 21 sat.

O Springsteenovoj glazbi, karijeri i značaju, te predstojećoj tuneji, govoriti Zlatko Gall, Aleksandar Dragaš, Hrvoje Horvat i Danilo Šerbedžija. Nekoliko Springsteenovih i svojih pjesama u prvom dijelu večeri izvest će Renato Metessi iz Zvijezda, rock autor koji se svojim radom odavno nametnuo kao zagrebački ekvivalent Brucea Sprinsgteena.

Uz slušanje pjesama s albuma Wrecking Ball (Columbia/Menart), u nagradnoj igri dva posjetitelja moći će osvojiti novi Springsteenov CD, a diskografska kuća Menart pobrinula se i za nagradnu igru u kojoj je dobitak cijenjena, 600-tinjak stranica “debela” Springsteenova biografija “Dva srca” poznatog rock kritičara Davea Marsha, nedavno prevedena na hrvatski jezik, s iscrpnim pogovorom Hrvoja Horvata koji knjigu aktualizira sve do 2011. godine.

Glavni zgoditak večeri svakako je nagradna igra u kojoj će jedan posjetitelj osvojiti besplatnu ulaznicu i prijevoz na koncert Brucea Springsteena i E Street Banda u Trst 11. lipnja 2012., gdje Springsteen nastupa u sklopu europske turneje čija je većina koncerata već rasprodana.

Menart, Hard Place i Dallas Music Shop Rijeka organizirali su sinoć ponoćnu prodaju novog albuma Brucea Springsteena “Wrecking Ball”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:13