YAMMATOVO 3

FOTO: KLUPSKA ZABAVA SVJETSKOG KALIBRA U SRCU ZAGREBA 'Nadali se jesmo, ali ovakav spektakl nismo ni mogli zamisliti'

 

"Nadali se jesmo, ali ovakav spektakl nismo ni mogli zamisliti" – tako je ekipa zagrebačkog radija Yammat FM pod dojmom sjajnog događaja opisala ono što se sinoć dogodilo u Laubi, kući za ljude i umjetnost. Yammatovo 3 fueled by Cockta događaj je o kojemu će se još pričati jer samo ste se tamo mogli zagrnuti toplim i mekim skandinavskim pop-melodijama grupe The Cardigans.

Treću godinu zaredom radio Yammat FM organizirao je glazbeno-društveni događaj sezone za koji se tražila pozivnica više. Prvi put u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, pred oduševljenom su publikom zasvirali švedski The Cardigans, uvjerljivo jedna od najznačajnijih pop grupa u posljednjih 25 godina.

Od prvih taktova njihovog hita Erase and Rewind, preko Live and Learn, You're the storm, For what is worth, For the Boys, Lovefool, My favourite game pa do završne 3:45 – No Sleep bend je dokazao da se, iako rijetko svira, njihovi koncerti jednostavno ne smiju propustiti.

Pred nastup super atraktivnih Šveđana, publiku je u prepunoj zagrebačkoj Laubi svojom glazbenom selekcijom zagrijavao Dino Milić a do ranih jutarnjih sati rasplesao i raspametio SMS Deutsch.

The Cardigans nismo otpratili bez poklona – njih im je osobno uručio naš Alen Balen. Zauzvrat za nezaboravno Yammatovo koje su nam priuštili, YammatFM im je poklonio uspomene na najdražeg im hrvatskog profesora – profesora Baltazara.

Treće izdanje Yammatova pozdravile su i pohvalile brojne poznate ličnosti kulturne, društvene, glazbene i političke scene - među ostalima ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, guverner HNB-a Boris Vujčić, Dubravko Ivaniš s kćeri Lucijom, Boris Jokić, veleposlanici Švedske, Kanade i Španjolske, Nevena Rendeli Vejzović, Mirna Medaković Stepinac, Nebojša Taraba, Siniša Mareković, Željko Vela, Petar Štefanić.

Rekordan je broj vjernih slušatelja događanje pratio putem našeg live streama na stranici yammatovo.com - prema statistici s livestream.com, Yammatovo 3 bilo je jedan od najgledanijih događaja ove subote u svijetu.

Nakon nezaboravnog prvog Yammatova s Marcom Almondom, prošlogodišnjeg izvrsnog Yammatova 2 s grupom ABC i oskarovkom Anne Dudley te sinoćnjih The Cardigansa, teško da se ne može zapitati - Što to sprema Yammatovo 4?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:56