Tisno postalo centar partijanera

FOTO: LOVE INTERNATIONAL Krenuo festival s dvije tisuće posjetitelja iz Europe i SAD-a

U uvali Rastovac kod Tisna započeo je glazbeni festival Love International
 Niša Stipaničev / EPH
Nasljeđe kultnog The Garden Festivala, koji je Hrvatsku svrstao na festivalsku mapu svijeta, uz Love International imat će još šest intimnijih festivala tijekom ljeta na tišnjanskoj lokaciji

Oko dvije tisuće partijanera 'preplavilo' je uvalu Rastovac kod Tisnoga na otoku Murteru, u kojoj je započeo Love International Festival, nasljednik kultnog The Garden Festivala koji se na istom mjestu održavao protekle četiri godine.

U 'ludoj zabavi', partijaneri iz brojnih europskih zemalja, ponajviše iz Velike Britanije, te SAD-a, uživat će do 6. srpnja, a nastupit će Eats Everything, Bicep, Jackmaster, Roman Flugel, Axel Boman, Young Marco, Harry and Domenic, Jennifer Cardini i Luke Solomon.

Tijekom Love Internationala Festivala ukupno očekujemo tri tisuće gostiju, a do početka rujna, do kada će trajati ostale naše glazbene manifestacije, imat ćemo ukupno 15 tisuća posjetilja – kazala nam je glasnogovornica festivala Monika Marušić.

Nasljeđe kultnog The Garden Festivala, koji je Hrvatsku svrstao na festivalsku mapu svijeta, uz Love International imat će još šest intimnijih festivala tijekom ljeta na tišnjanskoj lokaciji. To su Elecktric Elephant, Suncebeat, Movement Croatia, Soundwaye, Defected Croatia i Dekmantel Selectors.

- U Hrvatskoj smo već dvanaestu godinu, a u Tisnome od 2012. godine. Love International preuzeo je palicu od Gardena. U Tisnome smo otvorenog srca primljeni i odlično surađujemo s načelnikom Ivanom Klarinom. Festivalska glazba je ista, kao i prijašnjih godina, samo imamo druga imena. No, najbitnije je se naši posjetitelji dobro i nezaboravno zabave – kazao je britanski poduzetnik Nick Colgan, začetnik Garden festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:57