FAVORIT EUROSONGA

I NY Times piše o Baby Lasagni: ‘Njegova pjesma luda je mješavina. Ako je vjerovati kladionicama...‘

 Tobias Schwarz/Afp
List za hrvatskog predstavnika kaže da će pobijediti ako je vjerovati kladionicama, a pjesmu opisuje kao ludu trominutnu mješavinu heavy metala i dance glazbe

Nisu se samo europski mediji raspisali o Baby Lasagni. I prestižni je The New York Times hrvatskom predstavniku posvetio značajan prostor u najavama ovogodišnjeg Eurosonga.

"Hrvatski tehno-roker po imenu Baby Lasagna šepuri se na TV ekranima diljem svijeta? Mora da je vrijeme za Eurosong", piše list u svom vodiču kroz manifestaciju uz naslovnu fotografiju nastupa Baby Lasagne.

The New York Times također ističe Baby Lasagnu kao jednog od pet glavnih favorita.

"Ako je vjerovati kladionicama, na ovogodišnjoj će Euroviziji najvjerojatnije pobijediti Baby Lasagna, izvođač koji predstavlja Hrvatsku, s pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim‘ - ludom trominutnom mješavinom heavy metala i dance glazbe. Pjesma počinje tako što Baby Lasagna - pravim imenom Marko Purišić - pjeva svojoj majci da je ‘sada veliki dečko‘ i da želi napustiti selo i otići u grad.

‘Odlazim i prodao sam svoju kravu‘, pjeva prije nego što pozove seljane da mu se posljednji put pridruže u lokalnom narodnom plesu."

List nadalje prenosi i neke izjave Baby Lasagne, kako je u jednom nedavnom intervjuu rekao da, iako se pjesma može činiti malo smiješnom, ona je također ozbiljan pokušaj da se skrene pozornost na trajni problem Hrvatske s iseljavanjem mladih.

A Amerikancima, ako je suditi prema pisanju njihovih medija, sva ta pompa oko Eurosonga pomalo je čudna.

"Od 1956. Eurovizija stavlja zemlje jedne protiv drugih u žestokoj borbi ekscesivne pop-glazbe, neobičnih kostima i ekstremnih inscenacija. Ljubitelji minimalizma neka se suzdrže jer se na Euroviziji i nježna balada može izvesti s ventilatorima, krznenim pelerinama ili glazbenicima koji naglavačke sviraju viseći u golemom kotaču za hrčke", poručuje novinarka The New York Timesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 10:00