Dva osam

Idućeg petka otvara se klub na mjestu nekadašnje Jabuke, donosimo detalje o programu

Zagreb, 100621.
Klub Jabuka.
Na fotografiji: Vedran Meniga - voditelj udruge Pozitivan ritam.

 CROPIX
Klub će biti otvoren u stilu 80-ih, koje su bile najkreativnije u povijesti Jabuke. Nastupit će DJ Tomi Phantasma

Idućeg petka (10. prosinca) otvara se klub Dva osam, smješten u prostoru nekadašnje Jabuke. Objavili su i svoj program za prosinac.

Klub će biti otvoren u duhu 80-ih godina, koje su bile najkreativnije u povijesti Jabuke. Nastupit će DJ Tomi Phantasma, čiji je muzički stil najpoznatiji po evociranju tih godina. Upravo je poštivanje tradicije kultne Jabuke bilo jedan od uvjeta u natječaju Grada Zagreba, koji je tražio novog voditelja ovog prostora.

A natječaj je dobio Pozitivan ritam, agencija koja vodi bar i klub Pločnik, izdavačku kuću PDV, organizira festivale kao što su Slurp!, Seasplash, Outlook, Dimensions, radi booking brojnim izvođačima...

Vedran Meniga iz Pozitivnog ritma daje nam detalje o programu.

- Dark wave, goth i elektro programi, koji po natječaju grada spadaju u stilove po kojima je klub bio poznat, ponavljat će se na mjesečnoj bazi. Kada je riječ o drugim programima, oni će ići u ritmu od 45 dana. Zadovoljan sam jer smo okupili velik broj kvalitetnih suradnika koji su zaslužili svoje programe - kaže Meniga.

Odmah nakon otvorenja u petak, u subotu (11. prosinca) slijedi party kojem je okosnica "Healing Sounds" kompilacija, objavljena u izdanju PDV-a, od koje prihodi idu za obnovu područja pogođenih potresom. U ponedjeljak (13. prosinca) je na programu filmska večer, prikazuje se film "Povuci-potegni" Nevena Hitreca, u utorak (14. prosinca) snima se podcast kojem je gost Mate Škugor, u četvrtak (16. prosinca) je na programu koncert Kali Fat Duba, Harisa Piltona i Barabaduba...

- Jedan od programa vodi Tomislav Šunjić, koji je uz Aleksandra Dragaša izdavao prve albume Majki, Hladnog piva, Overflowa... On je, primjerice, glas generacije koja je odrasla u Jabuci. Koncept njegovog programa je takav da u goste poziva ljude koji od doma nose ploče pa ulaze u ulogu DJ-a. Prvi mu je gost poznati režiser glazbenih spotova Gonzo - najavljuje Meniga.

Klub će raditi s kapacitetom od 250 ljudi, dok je puni kapacitet 400.

- Uz to je obavezno za ulazak imati covid pass - kaže.

Otvorenje kluba Dva osam bilo je odgođeno radi novih mjera, no konačno je došlo na red.

- Nemoguće je biti zadovoljan sa trenutnom situacijom. To govorim ne samo u svoje osobno ime, nego u ime svih iz kulturnog sektora i inicijativa, posebno u nezaivisnoj sceni. Ipak, Pozitivan je ritam u posljednje dvije godine potencijalno i svjetski rekorder u broju održanih događanja u vrijeme pandemije. Naša je fomula prilagođavanje situaciji i funkcionalan rad u okvirima novih pravila. Ne mogu biti zadovoljan što prostor koji je poznat kao noćni klub nema dozvolu za rad nakon ponoći. No svakako je bolje da se barem neke manifestacije održavaju - zaključuje Meniga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:28