NAJSTARIJI ZAGREBAČKI KLUB

KULTNA JABUKA DANAS SLAVI 49. ROĐENDAN Omiljeno mjesto niza generacija 'cool škvadre' otvoreno je 17. veljače 1968. plakatom Borisa Bućana

 HANZA MEDIA

Kultni (i najstariji živući) zagrebački klub Jabuka danas je ugazio u pedesetu godinu postojanja i tu povijesno neosporivu činjenicu slavi još narednih mjesec dana. Omiljeni klub mnogih generacija zagrebačkih rokera, pankera, darkera i drugih subkulturnih skupina koje su obilježile minula desetljeća svoj će 49. rođendan obilježiti presjekom glazbe i imena iz DJ kabine Jabuke.

Iako je klub u 2017. ušao hektično i borbeno, vjerojatno je svima i više nego jasno da je Jabuka jača nego ikad, stoji u najavi.

"Ovo je naš rođendan i naš poklon svima koji Jabuku i dalje vole. Pošto za 50. obljetnicu kluba planiramo puno dužu proslavu, gdje ćemo aktivnostima i koncertima izaći i u veće dvorane, koncertne i javne prostore, za ovaj 49. rođendan napravili smo DJ varijantu, kao presjek glazbe i imena koja su obilježila DJ kabinu Jabuke. Na taj smo način htjeli i novim generacijama pokazati zašto su njihovi roditelji i danas zaluđeni Jabukom. U vrijeme prije interneta, Youtubea, pa čak i MTV-a, Jabuka je uz rijetke radijske programe bila mjerilo za dobru mjuzu i obrazovala na tisuće pripadnika zagrebačke cool škvadre," kaže Marin Viduka Stiv, voditelj GK Jabuka.

Svi programi petkom i subotom počinju u 23 sata, besplatan ulaz i happy hour, traje do 24 sata. Novost su putopisna predavanja četvrtkom, za njih je nešto drugačija i ranija satnica, od 20 do 02 sata.

17. veljače 1968. - 17. veljače 2017.

SLUŽBENI PROGRAM

Petak 17.02. REKONSTRUKCIJA DJ HERMA

Subota 18.02. REKONSTRUKCIJA DJ ALEN KOSANOVIĆ

Rođendanskoj proslavi pridružili su se Herma i Alen, legende 80-ih koji su svojim djelovanjem u tom razdoblju dali najveći pečat klubu. Glazbeno su odgojili generacije Jabučara. Baš zbog toga za njih je rezerviran vikend koji pada na sam Jabukin rođendan, i to u dane kojima su oni inače puštali osamdesetih.

Petak 24.02. MAŠKARE U JABUKI DJs FAT FRIENDS

Subota 25.02. ENTERTAINMENT DJ SMS DEUTSCH

Maškarama u Jabuci i ove godine vraća se stari običaj koji je u tom klubu bio vrlo živahan prije nekoliko dekada. Svi zamaskirani imaju besplatan upad cijelu noć. Glazbenu kulisu obilježit će dvojac Fat Friends, koji već godinama puštaju na brdu što u podrapanim hulahopkama, što u debljem izdanju.

U subotu će svoj doprinos rođendanskom mjesecu dati SMS Deutch, poznat i kao Emil Tedeschi, svojim već uhodanim programom Entertainment obično stvara gužvu u klubu.

Četvrtak 02.03. PUTOPISNO PREDAVANJE NIKOLE HORVATA

Petak 03.03. DARK SIDE DJ TOMI PHANTASMA

Subota 04.03. NIGHT OF FAITH AND DEVOTION DJ FUKI

Za prvi vikend u ožujku pripremljeni su noviteti i rariteti.

U četvrtak, po prvi put u Jabuci, organizirano je putopisno predavanje, gost je Nikola Horvat. On je prvi Hrvat koji je propješačio Pacific Crest Trail - stazu u SAD-u dugačku 4300 km, od Novog Meksika do Kanade.

U petak tipična jabučarska večer uz dark 80-te i program Dark Side DJ-a Tomija Phantasme.

Jednokratni povratak DJ Fukija i njegovog dugogodnišnjeg NOFAD-a, koji je činio okosnicu novije Jabučne povijesti. Fuki se također pridružio rođendanskoj proslavi kluba, a razveselit će sve ljubitelje Depeche Moda i sličnih mladih bendova.

Četvrtak 09.03. PUTOPISNO PREDAVANJE ANA BAKRAN

Petak 10.03. DISCORROSION PARTY DJ END

Subota 11.03. THE HEADMASTER RITUAL DJs SINIŠA ŠVEC & MISLAV O

Drugo predavanje u Jabuci održat će Ana Bakran, koja je stopirala od Zagreba do Bora Bore, njezino putovanje trajalo je više od tri godine.

U petak DJ End, u zagrebačkim i europskim dark krugovima poznat je po svojim dugogodišnjim programima, u Jabuci pušta svoj Discorrosion party.

Legendarni radijski voditelj i DJ Siniša Švec i Mislav O.

Plakat Jabuke iz 80-ih

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:36