PIŠE ALEKSANDAR DRAGAŠ

(LAŽNA) SMRT VESELOG WILLIEJA Nevjerojatnom lakoćom sklada i izvodi naizgled jednostavne pjesme, no tako nešto probajte samo kod svoje kuće

 YouTube

S najmanje jednim albumom godišnje u posljednjih 55 godina, vremešni Willie Nelson ne prestaje ni danas oduševljavati. Uz pomoć country kantautora Tonyja Joe Whitea i Jameya Johnsona te pokojnog pijanista Leona Russella, “God’s Problem Child” u produkciji Buddyja Cannona je prvi album na kojem se Nelson, poput nekoć pajdaša mu Johnnyja Casha i Merlea Haggarda, dotiče smrtnosti.

No, dok je Cash na takvim albumima u produkciji Ricka Rubina zvučao kao da ga čeka obračun sa Sotonom, Willie čak i takve teme obrađuje kao da je posrijedi proljetni povjetarac nad cvjetnom livadom, a ne kosac za kojeg su neki nedavno pogrešno pomislili da mu je pokucao na vrata.

Nevjerojatna je lakoća kojom Nelson sklada i izvodi naizgled jednostavne pjesme, no tako nešto probajte samo kod svoje kuće, čisto da se ne izblamirate u javnosti jer to što Willie čini jako je zaguljena rabota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:27