NAJPRODAVANIJA BRAZILSKA UMJETNICA

LEGENDARNA ZVIJEZDA BOSSA NOVE DOLAZI U DUBROVNIK Bebel Gilberto nastupit će 28. lipnja: 'Bossa nova je kao da se ljubite i slušate more u pozadini'

Bebel Gilberto
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Brazilska zvijezda bossa nove Bebel Gilberto nastupit će 28. lipnja na festivalu Orsula u Dubrovniku, najavili su organizatori festivala.

Na festivalu koji odabire izvođače suvremenog jazza, funka, bossa nove, flamenca i drugih glazbenih žanrova nastupit će jedna od najvećih brazilskih glazbenih zvijezda koja o svome žanru kaže: "Bossa nova je kao da se ljubite i slušate more u pozadini dok ptice lete oko vas".

Kao kćer Joao Gilberta, jednog od utemeljitelja bossa nove, i pjevačice Miuche, Bebel Gilberto se glazbom bavi od svoje devete godine. Karijeru je počela 1986. godine, a 2000. izdaje za Grammy nominiran "Tanto tempo", elektronski laid-back bossa nova hit album, koji je bio popularan po svim svjetskim klubovima. Njena sinteza elektronike s autentičnim brazilskim ritmovima i melodijama postavila ju je među najprodavanije brazilske umjetnike svih vremena.

Kao predgrupa Bebel Gilberto nastupit će Porinom nagrađivana dubrovačka jazz vokalistica Maja Grgić sa svojim triom, najavljuju organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:30