NOVI ALBUM TURBONEGRA

Luda zabava žestokih gay rokera sa sjevera Europe

Gay parade u Splitu i u Zagrebu prošle su bez izgreda, ali kratko je trajao taj privid da postajemo normalna zemlja u kojoj heteroseksualni nasilnici neće napadati one koji u javnosti više ne žele skrivati svoju seksualnu orijentaciju.

Dvije nedužne djevojke poljubile su se na zagrebačkoj Trešnjevci, a za sada nepoznati napadač, osim što ih je zbog poljupca prebio, još im je zasolio. E pa tog junaka koji se hrabro postavio na dvije djevojke baš bih volio vidjeti kako bi se proveo da se kojim slučajem postavio na gospodu s gornje fotografije jer i oni su homoseksualci.

Moćan amalgam

Turbonegro posljednjih četvrt stoljeća, a posebice od 1997., igra ulogu najboljeg norveškog rock benda za čiji je kultni album “Apocalyptic Dudes” Jello Biafra iz Dead Kennedysa ustvrdio da je vjerojatno najznačajniji europski album svih vremena. Turbonegro svoju glazbu naziva deathpunk i to je nevjerojatno moćan amalgam punka Stoogesa, Black Flaga, njujorških Dictatorsa i Ramonesa, hard rocka Black Sabbatha, AC/DC, Judas Priesta i Kissa, glam rocka Alica Coopera i Davida Bowieja, rock’n’rolla Motorheada i ZZ Topa s naglašenim homoseksualnim stavovima i stihovima prepunim eksplicitnih seksualnih aluzija. Diljem svijeta Turbonegro ima 2600 fanovskih podružnica zvanih Turbojugend u čijem statutu stoji i borba protiv homofobije i rasizma. Uz seks, rock’n’rollu Turbonegra nije manjkalo ni onog trećeg, zloglasnog sastojka.

Zbog ovisnosti bivši pjevač Hank Von Helvete boravio je na liječenju na jednom norveškom otoku, promatrajući život polarnih medvjeda.

Osnivanje novog benda

Redove Turbonegra napustio je nedavno, ali ne zbog ovisnosti, nego zbog osnivanja novog benda Doctor Midnight & The Mercy Club. Dostojno ga je zamijenio engleski grubijan Tony Silvester (The Duke of Nothing) čiji vokal ostatak benda opisuje riječima “Lemmy Kilmister koji putuje prvom klasom” dok su rifovi i melodije u “Mister Sister”, “You Give Me Worms”, “Shake Your Shit Machine” i “Tihgt Jeans, Loose Leash” benchmark za svaki punk, hard rock, glam metal i rock’n’roll bend. To su pjesme kakvih se ne bi posramili ni AC/DC.

Nije slučajno što su se na albumu u čast Turbonegru “Alpha Motherfuckers” obradama pjesama poklonili Queens of The Stone Age, HIM, Nashville Pussy, Supersuckers i drugi, a na listi fanova su i članovi Metallice. Ono najvažnije čime “Sexual Harrasment” obiluje kao i bilo koji album Turbonegra luda su zabava, hedonizam, trash i camp kojim “najveći svjetski underground rock’n’roll band”, odavno mainstream u Norveškoj, ruši predrasude i barijere.

Tolerantna Europa

Protiv homoseksualizma nitko pod suncem ovog svijeta i milim Bogom ne bi trebao imati ništa protiv, a kad čujem kako se ludo po mračnim klubovima Osla zabavljaju dečki iz Turbonegra, gotovo da mi dođe žao što i ja nisam homoseksualac na tolerantnom i normalnom sjeveru Europe. Uostalom, izgledom bih se dobro uklopio među ovu gospodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:09