NAJBOLJE OD ELEKTRONIKE

Massive Attack otvara Dimensions festival u pulskoj Areni

Massive Attack
 Getty
Na Dimensions stižu i vlasnici titule za najbolji hrvatski album 2015. – bend Chui, koji spaja suvremenu klupsku plesnu glazbu s jazzom i elektronikom

ZAGREB - Kultna britanska skupina Massive Attack otvorit u pulskoj Areni peti Dimensions festival, utjecajni festival elektroničke glazbe koji će i ove godine dovesti najbolje od svjetske elektroničke glazbe.

Od 25. do 28. kolovoza na Dimensions festivalu nastupit će najveća imena, ali i mladi talenti međunarodne techno, house, disco, bass, jazz, funk i soul glazbene scene. Festival će otvoriti Massive Attack s gostima u pulskoj Areni, 24. kolovoza.

Organizatori su na festival pozvali niz bendova, producenata i DJ-a iz Hrvatske i regije koji se svojim stilom slažu s glazbenom politikom festivala.

Na vrhu liste je hrvatski pionir techna Petar Dundov, koji je nedavno izdao svoj peti studijski album “At The Turn of Equilibrium”.

Najavljen je i nastup hrvatskog producenta i DJ-a Ilije Rudmana, vodeće ličnosti svjetske underground disco scene zadnjih 15 godina.

Predstavit će se i dva hrvatska benda: ABOP i Chui. ABOP je bend satkan od prekaljenih glazbenika poznat po svom originalnom izričaju, vizualnom doživljaju, te izazovnim živim nastupima. Na Dimensions stižu i vlasnici titule za najbolji hrvatski album 2015. – bend Chui, koji njeguje drugačiji pristup jazzu. Riječ je o spoju suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock'n'roll, a već s prvim albumom osigurali su kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Pozornica na plaži jedan je od atributa festivala, mjesto gdje se u idiličnoj atmosferi mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca i world glazbe. Uz jaka imena poput Dele Sosimija i Antala u nedjelju, 27. kolovoza, na plaži nastupa mladi domaći talent Ante Matas iz Splita umjetničkog imena Cuisine Dub, čiji je specifični spiritualni jazz oduševio i ugledni časopis Stamp The Wax, koji ga je uvrstio na listu nadolazećih talenata 2016. godine.

Jedina dama na listi izvođača iz Hrvatske i ove je godine Sunčica Barišić koja će predstaviti svoj specifični, energični techno zvuk.

Domaću scenu elektroničke glazbe koja zadnjih godina doživljava uzlet predstavit će zagrebački kolektiv ekstrakt i njegovi članovi Mimi, Labud, Novell i Ganik.

Iz Srbije na Dimensions festival stiže mračni techno duo Ontal, beogradski kolektiv Beyond House i njegovi članovi Vitanov, Ognjem, Ali Gunney i Damir Zekiri. Slovensku scenu predstavit će Marta i Roli, a iz Bosne i Hercegovine stižu Amar Kay i IOSH.

Ulaznice za festival i koncert otvorenja po nižoj cijeni su rasprodane. Organizatori najavljuju novi kontingent ulaznica za festival po cijeni od 850 kuna i ulaznica za koncert otvorenja po cijeni od 350 kuna, koje je moguće nabaviti u Entrio sistemu te na pretprodajnim mjestima širom zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:19