GLAZBENI SUVENIR

NASTUP U WASHINGTONU Album dua Bow vs Plectrum i Zagrebačke filharmonije kao simbol hrvatske glazbe

 

Ove godine obilježava se 25 godina uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i SAD-a. Tom prilikom Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Washingtonu organizirat će svečanu večeru na kojoj će biti prisutni nekadašnji i sadašnji visoki dužnosnici hrvatske i američke vlade, poslovni i politički lideri, te predstavnici hrvatske dijaspore.

Svečana večera koja će se održati 6. prosinca biti će pod visokim pokroviteljstvom i sudjelovanjem Predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović. Večeru će posebnim koncertom uveličati svjetski priznati hrvatski glazbenici Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi, poznatiji kao duo Bow vs Plectrum, koji su već dobro poznati američkoj publici, posebno u Washingtonu – gdje su nastupali u glasovitom Kennedy Centru.

Bow vs Plectrum nedavno su izdali svoj novi album Strings Only u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom kojeg su i inozemni i domaći kritičari već nahvalili, a upravo će ovaj album svi sudionici večere ponijeti kao suvenir. Uz ovu glazbenu poslasticu, sudionici će dobiti i čuvenu Bajaderu i licitarsko srce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:31